Peugeot Boxer 4×4 Concept: Camper universal

0
88

Recunoscut pentru designul inventiv al modelelor sale, constructorul Peugeot și-a extins viziunea și asupra gamei propriilor utilitare. Și astfel, modelul Boxer a devenit un subiect remarcabil pentru o nouă carieră, apărând sub forma unui concept de camper universal, perfect integrat în trendul eco.

Tradiționalul van s-a transformat în Peugeot Boxer 4×4 Concept, un „all-roader” capabil să poarte cu sine trei persoane, fără ca acestea să aibă de-a face cu civilizația o bună perioadă de timp. Adică spațiul util de încărcare, cu o lungime de 6 metri, a fost optimizat și transformat într-unul de locuit cu o suprafață de 10 mp. Și astfel au apărut patru zone distincte, cu bucătărie și o zonă de luat masa, o cameră de dormit și o baie, la care se adaugă și compartimentul șoferului. În plus, numeroase spații de depozitare le permit celor trei ocupanți să-și aducă toate lucrurile necesare în viața de zi cu zi sau echipamentele de care au nevoie pentru practicarea sporturilor extreme.

Interiorul a căpătat un aer primitor prin componentele din lemn alături de tapițeria și inserțiile specifice conceptului, unde țesătura tip plasă tehnică se combinată cu Alcantara Greval Grey, aidoma tapițeriei lui Peugeot e-208 GT, 508 Hybrid GT sau 3008 Hybrid 4 și este întâlnită inclusiv la panourile ușilor.
Pe de altă parte eficiența și durabilitatea ecologică definesc acest concept. Materiale speciale au fost alese în realizarea mesei, a blatului de lucru și chiuvetei care sunt realizate din aragonit, un mineral natural alb, ce combină duritatea pietrei naturale cu frumusețea obiectelor din ceramică, în timp ce podeaua este realizată din 100 de materiale reciclate și 100% reciclabile. Pentru realizarea ei s-au folosit 85 de rezervoare auto, zece sticle de lapte și cinci recipiente albe diverse cum sunt flacoanele cu săpun lichid. În acest caz, la reciclarea a 50 kg de plastic se economisesc 75 kg de CO2, în comparație cu o podea realizată din plastic standard.

Este foarte simplu să ajungeți la locurile destinate activităților outdoor. Aveți la dispoziție un sistem de navigare prin satelit Alpine care a fost dezvoltat special pentru autovehicule. De exemplu, vă permite să introduceți dimensiunile lui ­Boxer și să calculați rutele care evită podurile joase sau drumurile prea mici sau înguste. Ecranul său color XXL de 23 cm cu afișaj multiplu este complet integrat în tabloul de bord și poate să fie folosit de șofer utilizând comenzile OEM de pe volan. Navigația este compatibilă cu aplicația WAZE în timp real și permite conectarea simultană a două telefoane, iar ecranul permite afișarea imaginilor camerelor HD din față și spate pentru un control perfect al împrejurimilor vanului.
Ca să ajungeți la destinație, sub capotă aveți un BlueHDi 165 cu o transmisie manuală cu 6+1 raporturi ce dezvoltă un cuplu ­confortabil de 370 Nm. Iar ca să treceți de situațiile când aveți sub roți pietriș, noroi, zăpadă sau gheață vă scoate din impas un sistem 4×4 făcut de cei de la Dangel, cu o cutie de transfer frontală, vâscocuplaj și trei moduri de rulare: 2WD, 4WD și Lock. Activarea lor se face prin trei întrerupătoare amplasate la îndemână pe partea stângă a tabloului de bord. Și, cum era de așteptat, garda la sol a crescut cu 30 mm în față și cu 50 mm în spate, ceea ce îi permite să depășească o mare varietate de obstacole, fie că vreți să ajungeți la o „partidă” de rafting, ori la una de birdwatching în Deltă.

      Text: Radu Buhăniță / Foto: Peugeot

Articolul precedentInamicul global nr. 1
Articolul următorToyota Yaris: Evoluție evidentă
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 − unu =