Bentley continuă electrificarea gamei sale

0
2377

Bentley a anunțat că sedanul său de lux, Flying Spur, va primi noul sistem de propulsie hibrid încărcabil, Ultra Performance Hybrid (UPH). Marca britanică a precizat că sistemul va echipa versiunea facelift a Flying Spur Speed, aflată în pregătire.

Constructorul auto, aflat în proprietatea Volkswagen Group, nu a furnizat un calendar exact, dar se așteaptă ca prezentarea noului Bentley Flying Spur Speed să aibă loc în ultima parte a acestui an.

Bentley renunță la cel mai apreciat motor al său

Sistemul de propulsie plug-in hybrid UPH a debutat, în iunie 2024, într-un model actualizat al coupeului Bentley Continental GT Speed. Această propulsie hibridă înlocuiește venerabilul motor W12 biturbo de 6,0 litri al mărcii, a cărui producție se va încheia în această vară, după două decenii. Bentley chiar a lansat modelele de serie limitată Batur și Batur Convertible, lucrate de Mulliner, pentru a celebra perioada de succes a motorului W12.

Bentley Mulliner Batur Convertible

Miza pe hibrid

Constructorul auto britanic a confirmat că puterea sistemului de propulsie hibrid va fi de 771 CP în varianta facelift a Flying Spur Speed, aceeași valoare ca și la recentul Continental GT Speed. Sistemul hibrid produce cu 145 CP mai mult decât cea mai puternică versiune W12, care echipează actualul Bentley Flying Spur Speed. Arhitectura UPH constă dintr-un propulsor V8 biturbo de patru litri, pe benzină, asociat cu un singur motor electric. Electromotorul este integrat într-o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 8+1 trepte, care direcționează cuplul către toate cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală.

Bentley Ultra Performance Hybrid

W12 nu pleacă singur din gama Bentley Flying Spur

Actualul Flying Spur a primit primul său sistem de propulsie hibrid în anul 2022. Sistemul de propulsie hibrid existent se concentrează mai mult pe economie decât pe performanță, combinând un motor V6 turbo de 2,9 litri cu un singur motor electric, pentru o putere combinată de 536 CP. Bentley Flying Spur este oferit și într-o versiune cu motor V8 biturbo de 4,0 litri, dar nu pentru mult timp. În luna mai, producătorul britanic de automobile de lux a dezvăluit versiunile speciale Edition 8 ale modelelor Continental GT, Continental GTC și Flying Spur, pentru a marca ieșirea din gamă și pentru acest motor V8.

Schimbări moderate

O fotografie-teaser, publicată împreună cu anunțul privind echiparea lui Flying Spur Speed cu sistemul UPH, arată că modelul actualizat va avea o parte frontală revizuită, dar cu același design cu faruri separate regăsit la sedanul actual.

Vă recomandăm și:

Ferrari 812 Competizione Aperta intră în colecția Țiriac

Taxiul zburător cu hidrogen a parcurs 841 de kilometri

Noaptea, cu noile BMW X2 și Mini Countryman, prin Bucureștiul vechi și nou – #NightDriveRO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru + = 7