Încă o firmă de renume în domeniul auto a dat faliment

0
1579

Lovitură grea pentru industria auto germană. În același timp cu faimosul producător de scaune auto Recaro, renumita marcă de jante BBS, fondată în 1970, a urmat aceeași procedură de faliment. Producătorul de jante sport se află în prezent sub o administrare provizorie, ordonată de Tribunalul Districtual Rottweil.

Un nou faliment…

Din păcate pentru BBS, aceasta este a cincea oară când compania declară faliment. Producătorul de jante german a fost salvat în 2007 și 2010, apoi în 2020 de către marca de amortizoare KW, iar chiar anul trecut, în 2023, prin intrarea în acționariat a investitorului turc ISH Group. Pauza a fost, așadar, de (foarte) scurtă durată pentru cei 270 de angajați, care se regăsesc din nou sub amenințarea pierderii locului de muncă. Cu patru ani în urmă, presa locală raporta că BBS a trebuit să se despartă de o treime din angajați după falimentul din 2020.

Din fericire, faliment doar în Germania!

Dar dacă credeți că acesta este sfârșitul definitiv al BBS, nu este cazul! De fapt, producătorul este împărțit în trei divizii: Germania, Japonia și Statele Unite ale Americii. În realitate, acest faliment privește doar BBS Autotechnik GmbH, filiala din Germania. Ceea ce înseamnă că operațiunile din SUA, precum și cele din Japonia continuă. De altfel, în Țara Soarelui Răsare sunt fabricate jantele forjate, în timp ce Germania se ocupă de jantele turnate și fluoturnate. Tot în Japonia sunt fabricate jantele utilizate în competiții, în primul rând, cele din Formula 1. „Furnizarea de jante forjate provenite de la BBS Japonia nu este afectată de cererea de deschidere a procedurii de faliment în Germania. Vom continua să livrăm jante forjate în mod constant și chiar ne-am mărit comenzile pentru a răspunde cererii”, a confirmat divizia americană a BBS.

O veste foarte bună, așadar, pentru amatorii de tuning. Pentru cei care nu sunt interesați de modelele forjate ale mărcii, operațiunile din Germania rămân limitate și vor continua câtă vreme vor exista modele pe stoc.

Vă recomandăm și:

David Popovici va primi o mașină de la Ion Țiriac după ce a câștigat aurul la JO de la Paris

Volkswagen Golf GTI a împlinit 50 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi + 7 =