Neconformități semnificative constatate la garniturile de frână de înlocuire

0
1363

Rezultatele Acțiunii Comune cofinanțate de UE

Prima acțiune comună de supraveghere de piață care a vizat garniturile de frână de înlocuire evidențiază neconformități semnificative. În total, 51 seturi de garnituri de frână de înlocuire pentru autovehicule din categoria M1 (<3.5 tone) au fost prelevate de către autoritățile de supraveghere a pieței participante, din 4 State Membre UE. Testările efectuate de un serviciu tehnic cu sediul în UE au demonstrat că 28 din cele 51 seturi (55%) nu au trecut încercările de testare.

Au fost identificate, de asemenea, și unele neconformități formale, privind trasabilitatea produselor, în cazul unor seturi de garnituri de frână de înlocuire și a ambalajelor acestora, care nu sunt marcate cu marca și tipul, numele producătorului, data fabricării sau numărul lotului. De asemenea, unele informații nu corespund cu cele din certificatul de omologare de tip.
Măsurile administrative sunt în curs de aplicare, incluzând și măsuri restrictive de comercializare. Pe tot parcursul proiectului s-a realizat un schimb de cunoștințe și experiență a echipei implicate, punând astfel bazele viitoarelor campanii comune sau naționale de supraveghere de piață în acest domeniu.

Atenție! Rezultatele prezentate mai sus se bazează pe produse care au fost prelevate din piața de profil, din statele participante, de către către inspectori experimentați în supravegherea pieței care inspectau piața pentru produse neconforme. Ca în orice activitate uzuală de supraveghere a pieței, rezultatele reprezintă eforturile orientate pe care autoritățile le întreprind pentru a identifica produsele neconforme. Acestea nu oferă o imagine validă statistic a situației pieței.

Conferința finală

Conferința finală a proiectului a avut loc online în data de 19 Iulie 2024. Autoritățile implicate în proiect au participat împreună cu Autoritatea Contractantă EISMEA.
Rezultatele testărilor componentelor au fost dezbătute pe larg, analizând împreună impactul, oportunitățile și concluziile rezultate. Având în vedere complexitatea componentelor și provocările asociate, situația generală din piață este una delicată.

S-au identificat oportunități de dezvoltare a celor mai bune practici de supraveghere de piață în acest sector. De asemenea, echipa proiectului a elaborat recomandări pentru îmbunătățirea actelor de reglementare.

LEGISLAȚIA APLICABILĂ: Directiva 71/320/EEC, Regulamentul ONU nr. 90

REZULTATE PRINCIPALE: Produsele periculoase eliminate de pe piața UE, condiții de concurență echitabilă pentru toți operatorii de pe piață. Acțiuni de supraveghere de piață armonizate și îmbunătățite, împreună cu noi abilități și cunoștințe pentru Autoritățile de Supraveghere de Piață din UE.

CONTACT: PROSAFE Office – Avenue des Arts/Kunstlaan 41, 1040 Bruxelles, Belgia
Tel: +32 2 757 9336
Web: www.prosafe.org | Email: info@prosafe.org | X: @PROSAFE_ORG | Linkedin: PROSAFE
#JAHARP2021 #ProductSafety

Avertisment: Finanțat de Uniunea Europeană. Viziunile și opiniile exprimate sunt doar ale autorilor și nu le reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Consiliului European pentru Inovare și ale Agenției Executive pentru IMM-uri (EISMEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea emitentă nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Vă recomandăm și:

INTERVIU: Certificatul RAR Auto-Pass (Video)

Documente necesare eliberării CIV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − trei =