Zeekr 007, mașina cu cea mai rapidă „încărcare”?

0
1018
Zeekr 007/Sursa FOTO: Zeekr global

Noua versiune a modelului electric Zeekr 007 este cea mai rapidă mașină electrică în ceea ce privește încărcarea. Cel puțin așa susțin oficialii producătorului, după ce mașina a fost echipată cu o baterie de ultimă generație.

Oficialii Zeekr 007 au anunțat că mașina va fi dotată cu o baterie care poate fi încărcată de la 10% la 80% în doar 10,5 minute

Oficialii companiei din China care produce modelul au dezvălui că mașina va fi dotată cu o cu o baterie de tip litiu-fier-fosfat (LFP), care se va încărca de la 10% la 80% în doar 10,5 minute, conform informațiilor de pe site-ul oficial. Jurnaliștii de la Motor 1 au analizat informația și și-au păstrat unele rezerve, privind aceste date, dar au concluzionat că Zeekr 007 ar putea fi mașina care va beneficia de una dintre bateriile care se încarcă cel mai rapid.

Zeekr 007 va fi primul model echipat cu această baterie revoluționară. Noua tehnologie permite o încărcare ultra-rapidă la o rată de 5,5C, ceea ce înseamnă că bateria poate fi încărcată de 5,5 ori mai repede decât la o rată de 1C, care corespunde unui timp de încărcare de o oră.

Acest timp de încărcare redus, de 10,5 minute, este posibil datorită stațiilor de încărcare Zeekr V3 de 800 volți, dezvoltate intern de companie. În prezent, în China există deja cinci sute de astfel de stații, care se adaugă la un total de 2.700 de locații.

Producătorul afirmă că gestionarea inteligentă a bateriei va permite menținerea unor viteze bune de încărcare chiar și la temperaturi scăzute. Chiar și la -10 grade Celsius, timpul standard de încărcare ar trebui să rămână în jur de 30 de minute.

Noua baterie de 75 kWh va echipa versiunea actualizată a sedanului electric Zeekr 007, care va veni cu jante noi, culori exterioare actualizate și performanțe îmbunătățite. Livrările sunt programate să înceapă în China săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 9 = optsprezece