Cifre spectaculoase: câte mașini electrice sunt la nivel mondial

0
924

42 de milioane de mașini electrice! Aceasta este cifra la care s-a ajuns la nivel global la finalul anului 2023. Creșterea față de anul 2022 este una uriașă.

42 de milioane de mașini electrice la nivel global. Jumătate sunt în China

Numărul vehiculelor electrice la nivel global a crescut semnificativ, ajungând la aproape 42 de milioane până la sfârșitul anului 2023. Creșterea față de anul 2022 este de aproape 50%. Vorbim aici nu doar mașinile complet electrice, ci și hibridele cu încărcare la priză și vehiculele electrice cu range extender.

China domină piața globală, având înmatriculate 23,4 milioane de vehicule electrice, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din totalul mondial. Pe locul doi se află Statele Unite, cu 4,8 milioane de vehicule electrice, urmate de Germania cu 2,3 milioane, Franța cu 1,6 milioane și Marea Britanie cu 1,5 milioane.

  • Citește și: Record în China: au crescut vânzările de mașini electrice și hibride

Modelul Y de la Tesla, cel mai popular model electric

În 2023, la nivel global au fost înmatriculate 14,8 milioane de vehicule electrice noi, iar China a fost din nou pe primul loc. Datele oficiale arată peste nouă milioane de mașini care au ajuns în circulație. Statele Unite și Germania completează podiumul pe acest segment, conform unei analize T&D World.

Modelul Y de la Tesla a fost din nou cel mai popular model electric la nivel mondial, cu peste 1,2 milioane de unități vândute. Alte modele din top 10 provin majoritar din China, de la producători precum BYD, GAC Group și SAIC, care oferă o gamă din ce în ce mai diversificată de mașini electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 − trei =