BMW depășește prima dată Tesla

0
877
Imagine dintr-o fabrică BMW/Sursa FOTO: BMW

BMW a reușit o surpriză în luna iulie a anului 2024. Compania germană a depășit pentru prima oară Tesla la capitolul vânzări de mașini electrice. Topul este realizat după ce au fost luate în calcul doar datele la nivel european.

BMW a reușit pentru prima dată să depășească Tesla la vânzările de mașini electrice pe piața din Europa, în iulie 2024

BMW a vândut 14.869 de mașini electrice în Europa, cu 308 unități mai multe decât Tesla, care a înregistrat 14.561 de vânzări în aceeași perioadă, conform datelor furnizate de JATO Dynamics. Cu toate acestea, Model Y de la Tesla rămâne cel mai vândut model electric din Europa, cu 9.544 de unități, înregistrând însă o scădere de 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai bine vândute modele electrice se află Volvo EX30, cu 6.573 de unități vândute, iar pe locul al treilea, Volkswagen ID.4, cu 5.295 de unități, acesta din urmă suferind o scădere semnificativă de 40%.

Care a fost modelul BMW cel mai bine vândut în Europa

În ceea ce privește modelele BMW, cel mai bine vândut a fost iX1, care s-a clasat pe locul șase în topul european, cu 4.305 unități vândute, înregistrând o creștere de 25% față de iulie 2023. BMW i4 a avut, de asemenea, performanțe bune, cu 4.198 de unități vândute și o creștere de 23%.

Piața europeană a înregistrat vânzări de 139.244 de mașini electrice în luna iulie, marcând o scădere de 6% față de aceeași lună din anul precedent. Aceste cifre reflectă atât o dinamică intensă în competiția dintre producători, cât și schimbările de preferințe ale consumatorilor pe o piață în continuă evoluție. În plus este o nouă dovadă că scade interesul pentru mașinile electrice, din cauza problemelor cu infrastructura și emoțiilor privind autonomia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru − = 1