Ariel Nomad electric: conceptul cu caroserie reciclabilă

0
488
Ariel Nomad electric/Sursa FOTO: ariel.club

Compania Ariel a dezvăluit conceptul E-Nomad, un vehicul electric care sunt șanse mari să devină o versiune electrică a modelului Nomad 2. Primele date arată excelent: motor de 281 de cai putere, încărcare destul de rapidă și caroserie din fibră de in.

Ariel, companie britanică renumită pentru modelele sale de performanță, a dezvăluit conceptul E-Nomad

Acest concept este dotat cu un motor electric capabil să dezvolte 281 de cai putere și un cuplu de 489 Nm. La capitolul accelerație stă foarte bine, iar performanța este comparabilă cu cea de la versiunea cu motor termic, conform informațiilor de pe site-ul oficial, pentru că ajunge de la 0 la 96 km/h în doar 3,4 secunde.

E-Nomad are o greutate totală de 896 de kilograme și este echipat cu o baterie de 41 kWh, care asigură o autonomie de 241 de kilometri. Bateria se poate încărca de la 20% la 80% în mai puțin de 25 de minute, la o stație de încărcare rapidă.

Un alt aspect inovator al conceptului E-Nomad este caroseria sa, realizată din bio-compozite ce includ fibre naturale. Caroseria este mai ușoară cu 9% față de fibra de carbon și contribuie la o reducere cu 73% a emisiilor de CO2 în timpul procesului de producție. De asemenea, caroseria este reciclabilă, folosind fibre de in.

Din punct de vedere aerodinamic, E-Nomad are un coeficient de rezistență cu 30% mai mic decât varianta cu motor termic, ceea ce ajută la optimizarea autonomiei.

Deocamdată, Ariel nu a confirmat lansarea în serie a acestui model, dar va continua să testeze prototipurile. Specialiștii susțin că sunt șanse mari să avem și o variantă de serie, mai ales dacă reacțiile clienților vor fi favorabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru × 1 =