Noul Audi Q5: a treia generație a SUV-ului german a debutat oficial

0
549

Audi a lansat oficial a treia generație a SUV-ului Q5. Noul model primește motorizări mild-hybrid la lansare, urmând și versiuni PHEV în viitorul apropiat. Gama este completată de performantul SQ5 cu 367 CP.

A treia generație Audi Q5 a debutat oficial cu un design nou, cele mai noi sisteme de asistență și motorizări mild-hybrid pe benzină. Este unul dintre cele mai populare modele Audi, fiind comercializat în peste 330.000 de exemplare doar anul trecut.

Noul model va utiliza exclusiv motorizări electrificare, această generație de Q5 urmând să facă tranziția către o versiune complet electrică ce va debuta în 2033.

Motorizări mild-hybrid

Până atunci, noul Audi Q5 debutează cu următoarea gamă de motorizări:
– 2.0 benzină mild-hybrid: 204 CP și 340 Nm, tracțiune față (tracțiune integrală opțional),
– 2.0 diesel mild-hybrid: 204 CP și 400 Nm, doar cu tracțiune integrală.

Toate motorizările sunt asociate cu transmisia automată S tronic cu șapte trepte și dublu ambreiaj.  Sistemul mild hybrid asigură 24 CP suplimentari pentru scurte perioade de timp. Gama va fi completată ulterior și de versiuni plug-in hybrid. Alături de Q5, a debutat și versiunea performantă Audi SQ5 ce are sub capotă un propulsor V6 de 3.0 litri ce dezvoltă 367 CP și 550 Nm.

Audi SQ5

Platformă nouă

Noul model Audi Q5 utilizează platforma PPC (Premium Platform Combustion), iar elementele de design sunt influențate de modelul A5 și A5 Avant. Privit din față, se remarcă grila single frame mai lată, noul logo Audi, blocuri optice LED subțiri și două prize de aer generoase.

Sistemul multimedia utilizat rulează cu Android Automotive și permite actualizări de soft over-the-air. Bordul are un sigur panou curbat de sticlă ce unește ecranul Virtual Cockpit de 11,9 inchi cu display-ul central de 14,5 inchi. Un al treilea ecran pentru pasagerul din dreapta are 10,9 inchi și permite acestuia să controleze sistemul multimedia și navigația. De asemenea, este disponibil un head-up display configurabil.

Pe piața din Germania, noul Audi Q5 va avea un preț de pornire de 52.300 de euro (pentru benzină mild-hybrid). Pentru varianta diesel, prețurile încep de la 57.100 de euro.

Vă recomandăm și:

Noul Audi A5 înlocuiește sedanul A4

Audi A6 e-tron: spectaculos și eficient

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× unu = 8