Transapusena, una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România

0
491

Transapusena a fost finalizată, iar al doilea lot al acestei șosele va fi recepționat la finalul lunii septembrie. Drumul trece printr-un peisaj de vis și face legătura între municipiul Aiud și zona Bucium. Valoarea investiției depășește 73 de milioane de euro.

Transapusena are o lungime de 78 de kilometri și traversează culmile Munților Trascău

Transapusena este cunoscută și sub denumirea de DJ 107 I și a fost finalizată. Cei care au văzut înregistrările video susțin că este una dintre spectaculoase șosele montane din România. Drumul are 78 de kilometri, traversează culmile Munților Trascău și face legătura între municipiul Aiud, aflat pe autostrada A10, și zona Bucium, lângă Abrud, pe DN 74.

Proiectul a reprezentat cea mai mare investiție într-un drum județean din România, cu o valoare totală de aproximativ 73 de milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă provine din fonduri europene.

„Transapuseana, un vis devenit realitate, ne aduce mai aproape de istoria, tradițiile, obiceiurile și arhitectura acestor locuri minunate. Am început proiectul de modernizare a drumului cu gândul de a dezvolta o zonă atât de frumoasă a Apusenilor, dând o șansă celor care au trăit de-a lungul timpului aici și reclădind alături de oameni harnici și dedicați comunităților din care provin.

Prin intermediul Transapusenei, arătăm tuturor românilor ce lucruri frumoase avem în județul Alba”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Oficialitățile se așteaptă ca Transapusena să dea un imbold economic acestei zone, considerată una dintre cele mai sărace din România. Traseul este de la Aiud prin Râmeț, Ponor, Mogoș, și până la Bucium. Deja, mii de turiști, în special motocicliști, au început să exploreze această rută, bucurându-se de peisajele spectaculoase ale Munților Trascău.

Construcția drumului a fost realizată în două etape. Primul lot are o lungime de 43 de kilometri și a fost finalizat în anul 2023. Al doilea lot, de 35 de kilometri, ce leagă Ponor de Bucium, urmează să fie recepționat oficial la finalul lunii septembrie 2024. Informația a fost confirmată de reprezentații constructorului, dar și de oficialii Consiliului Județean Alba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 + = sase