Volvo Cars și NVIDIA – De la mașină la cloud

0
164

Volvo Cars își extinde colaborarea cu NVIDIA pentru dezvoltarea tehnologiilor centrate pe om care fac mașinile mai sigure și viața mai bună la bordul lor.

De altfel, pentru noile modele ambiția constructorului suedez este să aducă într-un singur produs siguranța, conectivitatea, datele și software-ul de ultimă generație.

În consecință, noul Volvo EX90 este prima mașină Volvo care este cu adevărat definită prin software; este construită pe o arhitectură centrală de calcul centralizată, apărută în urma colaborării de lungă durată cu NVIDIA. Sistemul de calcul de bază al lui EX90 este alimentat de un sistem-on-a-chip (SoC – un circuit integrat care comprimă toate componentele necesare unui sistem într-o singură unitate de siliciu) NVIDIA DRIVE Orin, care este capabil de peste 250 de trilioane de operațiuni pe secundă (TOPS). Practic, acest sistem de calcul orchestrează tot ce se află în mașină, de la alimentarea capacităților de învățare profundă, care stau la baza sistemelor de siguranță activă și de asistență la condus bazate pe inteligență artificială, și până la introducerea în viitor a conducerii autonome și sigure care să ofere cea mai bună experiență pentru viitorii conducători de modele Volvo.

De-a lungul acestui deceniu Volvo va construi mașini axate pe NVIDIA DRIVE Thor, (ultima generație de calculator centralizat pe vehicule autonome sigure și securizate) care este capabil de până la 1.000 de TOPS (trillions of operations per second). Sunt de patru ori mai multe operațiuni pe secundă decât un SoC DRIVE Orin, oferind în același timp o eficiență energetică de șapte ori mai mare.

Colaborarea de lungă durată dintre Volvo și NVIDIA și utilizarea platformei NVIDIA DRIVE aflată deja în producție a permis explorarea și înțelegerea profundă a siguranței pe măsură ce sunt implementate modulele de IA de bază mari. Acestea sunt folosite ca să ajute mașinile constructorului suedez să înțeleagă și mai bine lumea din jurul lor, toate cu scopul îmbunătățirii permanente a siguranței și confortului și, mai ales, în dezvoltarea conducerii autonome.

„Supercomputerul NVIDIA DGX AI ne va supraalimenta capacitățile de antrenament AI, făcând din acest centru de date de formare AI unul dintre cele mai mari din țările nordice”, declara Anders Bell, Chief Engineering & Technology Officer la Volvo Cars. „Prin valorificarea tehnologiei NVIDIA și înființarea centrului de date, putem deschide o cale rapidă către IA de înaltă performanță, ajutând în cele din urmă să facem produsele noastre mai sigure și mai bune.”

Vă recomandăm și: 

Volvo XC90 facelift nu renunță la benzină

Volvo va lansa un camion electric cu autonomie de 600 de kilometri

Volvo XC90 facelift: debut în 4 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi × = 16