Volkswagen Taos facelift: special pentru o piață pretențioasă. FOTO

0
254
Volkswagen Taos/Sursa FOTO: Volkswagen

Volkswagen a înregistrat un succes important cu Taos, în Statele Unite, Canada și Mexic, iar compania germană a dezvăluit în urmă cu câteva zile și cum arată varianta facelift. SUV-ul compact primește un design revizuit, dotări tehnice îmbunătățite, dar și un motor mai puternic.

Volkswagen a dezvăluit oficial noul Taos facelift, un SUV compact destinat exclusiv pieței din America de Nord

Volkswagen Taos este foarte puțin cunoscut în Europa, dar este extrem de apreciat în Statele Unite, Canada și Mexic. Aventura lui a început în anul 2020, dar pentru că vânzările merg foarte bine, oficialii producătorului s-au gândit că i-ar fi util și un refresh.

Noul Volkswagen Taos facelift aduce modificări notabile la exterior. Vorbim aici despre o nouă grilă frontală mai subțire, faruri LED redesenate, unite printr-o bandă LED și o priză de aer mărită, integrată în bara de protecție. În partea din spate avem stopurile LED unite și sigla iluminată. Modelul este disponibil cu jante noi, de la 17 până la 19 inch, și în trei noi nuanțe de culoare.

În interior, faceliftul vine cu un bord redesenat și un ecran central de 8 inch, mai mare decât cel anterior de 6.5 inch, precum și un instrumentar digital de 8 inch. Sistemul de climatizare automată este controlat acum prin comenzi tactile, iar opțiunile de tapițerie includ piele albastră închisă pentru versiunea de echipare superioară SEL. Confortul acustic a fost, de asemenea, îmbunătățit, datorită unei izolări fonice mai eficiente, conform informațiilor de pe site-ul oficial.

Ce sisteme de siguranță are Volkswagen Taos în dotarea standard

  • Cruise control adaptiv cu funcție Stop & Go
  • Sistemul Front Assist
  • Monitorizare activă a unghiului mort
  • Asistent de urgență și pentru bandă
  • Alertă trafic din spate

Sub capotă, noul Taos facelift este dotat cu un motor pe benzină de 1.5 litri, neelectrificat, cu patru cilindri, care dezvoltă acum 176 de cai putere, cu 16 mai mult decât versiunea anterioară. Acest motor este asociat cu o nouă cutie automată cu 8 trepte, înlocuind vechiul sistem DSG cu 7 trepte.

Volkswagen nu a dezvăluit încă detalii despre performanțe și prețuri, iar modelul va continua să fie disponibil exclusiv pe piețele nord-americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei × = 12