Miracolul chinezesc: record de vânzări de mașini electrice

0
237

China stabilește un nor record. A devenit prima țară unde vânzările de mașini electrice au depășit pragul de un milion de unități pe lună.

Record în China: peste un milion de mașini electrice vândute în luna august

Moment istoric în China. În luna august s-au vândut peste un milion de mașini electrice și s-a înregistrat o creștere cu 33% față de perioada similară a anului trecut, arătând o tendință semnificativă de creștere în acest segment al pieței auto.

În acest timp, Europa se confruntă cu o scădere a cererii pentru mașinile electrice. În august 2024, vânzările de vehicule electrice pe Bătrânul Continent au scăzut cu 4%, un rezultat influențat în mare parte de reducerea sau eliminarea subvențiilor guvernamentale, care anterior încurajau cumpărarea acestor vehicule.

Este foarte interesant că s-a înregistrat o creștere semnificativă a cererii de mașini electrice la nivel global. În primele opt luni ale anului 2024, au fost comercializate aproximativ 9,8 milioane de mașini electrice, o creștere de 20% comparativ cu aceeași perioadă din 2023, conform informațiilor publicate de carscoops.com.

Subvenții generoase în China pentru amatorii de mașini electrice

China stimulează această creștere prin subvenții generoase. De exemplu, cei care trec de la o mașină cu motor termic la una electrică sau hibridă plug-in (NEV) pot primi subvenții de până la 2.500 de euro. În plus, cumpărătorii de mașini termice cu motoare de capacitate mică beneficiază de o susținere financiară de 1.900 de euro, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt × 6 =