Prima uzină care produce mașini cu ajutorul energiei solare

0
606

Volkswagen are probleme serioase în ceea ce privește veniturile și profitul și se pregătește să umble la capitolul cheltuieli. Oficialii companiei fac eforturi să producă tot mai ieftin, iar filiala din Polonia a anunțat că a implementat deja o soluție prin care folosește în procesul de producție doar energie solară.

Uzina Volkswagen din orașul Wrzesnia a atins o bornă istorică și se folosește în procesul de producție doar de energie solară

Uzina din orașul Wrzesnia este dedicată producției de modele comerciale, iar cei care o conduc au decis să investească în instalarea a 25.000 de module de panouri solare. Implementarea proiectului a avut două etape: prima a fost finalizată anul trecut, iar a doua fază a fost finalizată în 2024, în parteneriat cu Quanta Energy. Acum, parcul solar se întinde pe 22 de hectare, fiind unul dintre cele mai mari din Europa, iar capacitatea maximă este de 15,2 MW.

Planuri mari la uzina Volkswagen din Polonia

Volkswagen consideră uzina din Polonia o avangardă a unui plan extrem de ambițios. Aici se va construi o a doua fermă solară, ceva mai mică decât prima, de 3,1 MW, iar acoperișul va oferi, tot din acest tip de energie, încă 6,5 MW, conform autogear.pt.

De asemenea, fabrica intenționează să instaleze și turbine eoliene pentru a genera energie suplimentară. Volkswagen și-a stabilit un obiectiv ambițios de a face toate uzinele sale neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru × = 24