Skoda Elroq, lansare oficială: prețul de start. FOTO & VIDEO

0
592
Skoda Elroq/Sursa FOTO: skoda-storyboard

Skoda Elroq este cel mai nou model electric al celebrului producător european Skoda. Oficialii susțin că va fi cel mai accesibil SUV electric din acest segment și au precizat că noul model va avea trei variante de motorizare.

Skoda Elroq a fost lansat oficial. Care este prețul de pornire

Skoda Elroq este o alternativă electrică, extrem de interesantă, a modelului Karoq și are un preț de start de 33.000 de euro. Designul se bazează foarte mult pe limbajul „Modern Solid”, ceea ce îi conferă un aspect dinamic și modern. Partea frontală este definită de o grilă acoperită subțire și faruri LED pe două niveluri. Bara de protecție este sculptată agresiv, iar inscripția mărcii Skoda este prezentă pe capotă, în locul siglei tradiționale.

Farurile sunt disponibile în două versiuni, cu opțiuni de faruri LED Matrix, care au o semnătură luminoasă specială, formată din patru paralelograme și oferă 5 moduri de iluminare adaptivă (City, Country, Highway, All-weather, Tourist).

În partea din spate, modelul vine cu stopuri LED adaptive, un eleron și un element de protecție în bara din spate.

Skoda Elroq: dimensiuni, interior și tehnologie

Skoda Elroq are o lungime de 4488 mm, înălțime de 1625 mm și un ampatament 2765 mm, în timp ce greutate, conform informațiilor de pe site-ul oficial este de 1949 kg. Habitaclul are un design minimalist, iar aici găsim un instrumentar digital standard și un ecran central de 13 inch pentru sistemul multimedia. Volanul are inscripția numelui mărcii în locul siglei Skoda.

La interior sunt trei configurații. Studio Design Selection oferă tapițerie textilă neagră simplă, Loft Design Selection are tapițerie din piele artificială și material ecologic RecyTitan, realizat din PET-uri reciclate (78%) și fibre din haine reciclate (6%), iar Lodge Design Selection se remarcă prin material TechnoFil (75% econyl reciclat și 25% poliester reciclat), cu accente portocalii și capitonaj negru.

Cele trei variante ale Skoda Elroq

Elroq 50: Motor electric de 170 CP și 310 Nm, baterie de 55 kWh, viteză maximă de 160 km/h. Autonomie de peste 370 km (WLTP).
Elroq 60: Motor de 204 CP și 310 Nm, baterie de 63 kWh, autonomie de peste 400 km, viteză de 160 km/h.
Elroq 85: Motor de 285 CP și 545 Nm, baterie de 82 kWh, viteză maximă de 180 km/h. Autonomie st de peste 560 km.

Skoda Elroq/Sursa FOTO: skoda-storyboard

Bateria de la Elroq 50 și Elroq 60 se poate încărca de la 10% la 80% în mai puțin de 25 de minute, folosind un curent de 175 kW. Versiunea Elroq 85 se încarcă în 28 de minute la aceeași putere.

Începând din 2025, va fi disponibilă și versiunea Elroq 85x cu tracțiune integrală, având două motoare electrice.

Sisteme de Asistență și Siguranță

Elroq oferă o listă extinsă de sisteme avansate:

Travel Assist: asistent pentru bandă, cruise control adaptiv, asistent la ambuteiaje, asistent de urgență.
Front Assist: protecție predictivă pentru pietoni și bicicliști, asistent pentru evitarea coliziunilor.
Cruise Control Adaptiv Predictiv, Recunoaștere a Semnelor de Circulație, și Crew Protect Assist.

Este inclus și un asistent inteligent de parcare, cu funcții precum Trained Parking, Remote Park Assist și Remote Trained Parking.

Versiunea Sportline

Skoda Elroq Sportline vine cu accente negre și scaune sport. Include ornamente care imită fibra de carbon și pedale cu fețe din aluminiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci − 4 =