Maserati – Moment din istoria Tridentului 

0
643

MC20 Maserati per Maserati este un model unicat extrem de rezonant pentru constructorul italian din Modena și a fost comandat de doi clienți foarte speciali. Numele lor sunt Alberto și Ettore Maserati. Vă sună cunoscut?

Cei doi sunt nepoții lui Ettore Maserati, unul dintre cei trei frați fondatori ai mărcii Tridentului acum 110 ani, alături de Alfieri și Ernesto. Și apropos, simbolul tridentului este opera celui de-al patrulea frate Maserati, Mario, un artist apreciat al acelor vremuri.

Practic, „MC20 Maserati per Maserati” a luat ființă din dorin­ța celor doi nepoți ai lui Etto­re prin care vor să lase propriilor copii o amintire tangibilă a mărcii care a continuat să strălucească ca simbol disti­nct al performanței și luxului în lumea sporturilor cu motor începând din 1914.

Super-carul unicat este o creație 100% „made in Modena” unde, sportivul coupe echipat cu un motor V6 Nettuno de 621 CP, a fost supus procesului de transformare în unicat al „Fuoriserie Personalization Program”.

Caroseria a căpătat celebra Blu Infinito, una dintre cele mai caracteristice culori din producția Tridentului, și a fost com­ple­tată de dubla dungă sportivă în culoarea Bianco Pastello.

Exteriorul dispune de pachetul din fibră de carbon pentru praguri, traseele laterale de optimizare a fluxului de aer, ornamentul grilei frontale și a difuzoarelor de pe ambele punți. Tot aici apar specificațiile personalizate, inclusiv siglele personalizate în Bianco Pastello „Maserati per Maserati” și „Maserati Fuoriserie” pe aripa spate, și ecusoanele laterale „MC20 Maserati per Maserati” inscripționate cu litere negre la baza aripilor soate, imediat după praguri. Iar în completare, etrierele de frână vin în cunoscutul „Rosso”, iar roțile de 20 inch în Glossy Black.

Interiorul este pus în evidență combinația carbon-alcantara a volanului și de alternanța Nero/Nero-Blu Backing a panoului de bord, a fețelor ușilor și a lateralelor scaunelor.

Emoțiile momentului preluării lui „MC20 Maserati per Maserati” de către cei doi urmași ai lui Ettore Maserati au fost generate și de cadrul desfășurării evenimentului. Alături de modelul unicat au fost prezente și alte simboluri ale mărcii Tridentului precum Maserati A6 – primul Gran Turismo, Tipo 6C34 – prima mașină cu motor cu 6 cilindri în linie și 6CM – una dintre cele mai de succes mașini de curse dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Exact ca într-o fotografie de familie.

 Vă recomandăm și: 

Maserati elimină din gamă modelele cu motor V8

Stellantis ar putea elimina mărcile sale care aduc pierderi. Dispare Maserati?

Noul Maserati GT2 Stradale: caroserie din fibră de carbon și motor de 640 CP. FOTO

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello – O poveste a vinului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 + doi =