Audi Q5 Sportback: versiunea coupe a lui Q5 a prins contur

0
319

A devenit deja o tradiție bine stabilită în gama Audi: aproape toate SUV-urile sunt disponibile și în versiuni coupe. Cea de-a treia generație a Q5 va avea și ea o versiune Sportback, iar noi vă oferim detaliile despre aceasta.

Luna trecută, Audi a dezvăluit a treia generație a SUV-ului său de familie, Q5. Mesajul este clar: marca germană rămâne dedicată vehiculelor cu motoare termice și, spre deosebire de alți producător auto,i care și-au revizuit strategiile, Audi nu se concentrează exclusiv pe Q6 e-tron, modelul său complet electric.

În timp ce Q6 e-tron folosește platforma PPE (Premium Platform Electric), noul Q5 este construit pe platforma PPC (Premium Platform Combustion), destinată motoarelor cu combustie, așa cum sugerează și numele. Această platformă, recent utilizată pentru modelele A5 sedan și break, este adaptată pentru diverse forme de electrificare. Pentru companii și clienți privați, care au acces la o priză de încărcare, variantele TFSI e vor fi foarte atractive. Vor exista două versiuni: una cu o putere combinată de 300 CP și alta de 367 CP.

De altfel, 367 CP este și puterea anunțată pentru noul Audi SQ5. În ciuda unui context nefavorabil pentru modelele sportive, Audi continuă să ofere această versiune de top. Totuși, noul SQ5 renunță la motorul diesel 3.0 V6 TDI de 341 CP, în favoarea unui propulsor pe benzină de aceeași arhitectură și cilindree, un V6 3.0 TFSI.

Pentru context, prima versiune a Audi SQ5 era disponibilă cu motor pe benzină în America de Nord și cu diesel în Europa, însă asta se întâmpla înainte de scandalul Dieselgate. Deși motoarele termice sunt în continuare prezente, acestea sunt asistate de un sistem de hibridizare ușoară, adresându-se piețelor unde tehnologia hibridă nu este încă foarte răspândită.

Motoarele pe benzină TFSI și diesel TDI de 204 CP sunt, de asemenea, disponibile la noul Q5. Clienții pot alege tipul de tracțiune: în cazul motorului pe benzină de 204 CP, mașina poate avea tracțiune față sau celebra tracțiune integrală quattro, care este oferită standard pentru varianta diesel.

La fel ca și generația actuală, lansată în 2016, SUV-coupeul Audi Q5 Sportback va continua să fie disponibil, asemenea „fratelui” mai mic, Audi Q3, care oferă și el o variantă coupe. Q5 Sportback se va remarca printr-un acoperiș cu o linie mai abruptă și o lunetă spate mult mai înclinată. Cu un profil mai atletic și mai dinamic, acesta se adresează unui public mai puțin orientat către familie, comparativ cu varianta tradițională Q5. De asemenea, acest model vine cu un preț mai mare: pentru aceeași motorizare și echipare, actualul Q5 Sportback este cu aproximativ 3.000 de euro mai scump decât Q5, ceea ce sugerează un preț de bază de puțin peste 60.000 €. Audi Q5 Sportback va concura direct cu modele precum BMW X4 și Mercedes GLC Coupe.

Partea din spate a Audi Q5 Sportback este diferită, dar la interior, cele două versiuni ale Q5 împart aceleași elemente. Bordul este similar cu cel din noile modele Audi A5, A6 e-tron și Q6 e-tron, având două ecrane OLED curbate impresionante. Pentru cei care doresc și mai mult, există opțiunea unui al treilea ecran, situat în fața pasagerului, deasupra torpedoului. Acest ecran nu va distrage atenția șoferului, deoarece în timpul mersului, polarizarea se va modifica, făcându-l să pară stins pentru acesta.

Vă recomandăm și:

Maserati – Moment din istoria Tridentului 

Renault 5 E-Tech electric: trei „clone” pentru o strategie inteligentă

Caterham parteneriat cu Yamaha Motors

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase × 2 =