Elon Musk, criticat dur, după lansarea robotaxiului

0
60
Robotaxi/Sursa FOTO: Tesla

Elon Musk a fost convins că Tesla o să dea lovitura cu robotaxiul. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu realitatea. Investitorii nu au fost deloc încântați de Cybercab, iar acțiunile celebrei companii americane au scăzut cu nouă procente în prima zi.

Elon Musk este criticat pentru designul robotaxiului. Specialiștii sunt nemulțumiți că mașina este mult prea mică

Tesla a prezentat, în cadrul unui eveniment spectaculos, organizat la Los Angeles, robotaxiul. Cybercab este un coupe sport, cu două locuri, care se conduce singur, dar al cărui design nu a încântat. Iar investitorii au penalizat rapid capacitatea redusă a vehiculului. Nu i-a încântat nici măcar vestea, anunțată de Elon Musk, că mașina va intra în producție în anul 2026 și va costa mai puțin de 30.000 de dolari. Întrebările legate legate de practicabilitatea acestui concept au fost foarte multe, mai ales în contextul în care un taxi cu doar două locuri ar putea să nu fie ideal pentru familii sau pasagerii cu bagaje.

Criticile au venit nu doar din partea investitorilor. Un rol important în acest val de reproș l-au avut și mai mulți analiști din industrie. Jonathan Elfalan, director la Edmunds.com, a menționat că: „Te gândești la un taxi ca la un vehicul care poate transporta mai mult de două persoane”, conform Reuters.com. A sugerat în acest fel că Tesla ar putea să vizeze un segment de piață prea restrâns cu acest design.

Sam Fiorani, de la AutoForecast Solutions, a subliniat că vehiculele cu două locuri au fost considerate o soluție pentru navetiști de mult timp, dar nu au avut succes pe piață. Mulți analiști sugerează că Tesla va trebui să construiască vehicule autonome mai mari pentru a capta o piață mai largă.

Elon Musk este convins că Cybercab va merge cu doar 20 de cenți pe milă

Elon Musk a promis că Cybercab va fi extrem de accesibil, cu costuri de operare de doar 20 de cenți pe milă, amănunt ce îl va face mai accesibil decât transportul în comun. Totuși, detalii legate de producția în masă și aprobările necesare pentru a lansa acest serviciu la scară largă nu au fost încă oferite.

Musk speră ca afacerea cu robotaxiuri să crească valoarea Tesla la cinci trilioane de dolari, însă competiția este acerbă, mai ales din partea Waymo și Zoox, care deja operează robotaxiuri autonome cu capacități mai mari și mai practice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 + cinci =