Renault s-a gândit că atuurile viitoarei generații Twingo ar trebui să fie aduse de timpuriu în atenția publicului. Evident, interiorul a fost primul pus în valoare.
De altfel cum ai putea să-ți anunți următoarea generație Twingo, cea de-a patra, dacă nu etalându-i calitățile în detaliu astfel încât povestea acesteia să fie spusă chiar de la început? Și, bineînțeles, micul model, electric de data aceasta, să capete noi fani.
Înapoi la origini
Pe scurt, francezii s-au gândit că cel mai bine este să înceapă cu designul. Iar pentru interior a însemnat o reabordare a acestuia în funcție de noile tendințe ale unui public din ce în ce mai pretențios. Dar, care să rămână cât mai fidel spiritului primei generații. Adică aspectul spațios și funcțional, în cazul de față al interiorului, să reînvie caracteristicile care au definit primul Twingo apărut în 1992.
Ca de obicei atenția a fost concentrată pe panoul de bord. Adaptat cerințelor electrice, acum este foarte „curățat” de orice fel de „ad”-uri tehnice și atractiv, iar impresia pe care o inoculează de la prima privire este de „panel” digital suspendat și, mai ales, funcțional. Argumentele sale forte sunt panoul de instrumente digital de 7 inci și ecranul multimedia central de 10,1 inci. Practic există o delimitare între acesta și linia mediană a bordului unde sunt amplasate butonul de pornire, comenzile climatizării și cel al luminilor de avarie. Acesta din urmă este transparent și iese în evidență vizual ca un „remember” al primului Twingo.
De altfel, fiecare aspect al interiorului a fost conceput să facă viața mai ușoară la bord. Aici este inclusă depozitarea ușor accesibilă, cu spații sub bord și între cele două scaune din față pentru depozitarea genților și obiectelor de zi cu zi. Adăugați și un spațiu plat, între panel și mediană, care permite păstrarea la îndemână a unei cărți, a telefonului sau a ochelarilor de soare.
Materiale, confort și creativitate
Tapițeria originală a prototipului electric Twingo E-Tech este inspirată din modelele colorate ale primei generații. Se asortează culorii exterioare a caroseriei, inclusiv cu inserțiile subtile ale panourilor ușilor din față și din tabloul de bord. Pornind de la ideea că prototipurile aduc oportunitatea explorării și testării noilor idei, podeaua vehiculului este realizată din plută colorată, un material care este atât rezistent, cât și durabil.
O altă trăsătură a unui veritabil Twingo este adaptarea perfectă la utilizarea zilnică, practic o genă din ADN-ul modelului. Astfel, bancheta din spate a prototipului electric alunecă și se împarte în două secțiuni ale căror spătare se pot plia 50/50, adaptându-se multor cerințe de utilizare a spațiului interior. Indiferent dacă este vorba de maximizarea spațiului pentru picioare, de transportul obiectelor voluminoase sau de creșterea volumului portbagajului, mașina este proiectată pentru o funcționare intuitivă și o flexibilitate optimă. Și gândiți-vă că vorbim despre o caroserie cu cinci uși pentru un acces ușor.
Partea cu lumina naturală a fost „rezolvată” cu ajutorul plafonului din sticlă care pune în valoare spațiul cabinei. Pe de altă parte permite observarea unor detalii funcționale cum sunt tetierele scaunelor care au o zonă magnetică pentru ca pasagerii din spate să-și fixeze telefoanele. În schimb simpatic este butonul de reglare a spătarului care este inspirat din… roțile de skateboard, un soi de „remake” al caracterului urban al Twingo.
Oricum am da-o, chiar dacă nu am pomenit mai nimic despre exterior (încă!), prototipul electric Twingo E-Tech continuă povestea de peste 30 de ani ai modelului care anunță viitoarea generație ce va ajunge pe piață în 2026. A fost proiectată pe platforma mică AmpR și dezvoltat de Ampere în două ani, cu scopul unui preț de bază mai mic de 20.000 de euro pentru un vehicul produs în Europa. Să vedem dacă va fi adevărat.
Vă recomandăm și:
TEST: Eficient, versatil și entuziast – Noul Renault Captur E-Tech
Renault 4 E-Tech: un concept „Fl4wer Power” pentru SUV-ul electric