Motociclete pentru prim ajutor

0
92

Cele mai aglomerate orașe din țară beneficiază de ajutorul Fundației pentru SMURD care continuă extinderea programului național de dotare a acestora cu motociclete de intervenție urbană capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave, atunci când fiecare secundă contează.

Astăzi, două motociclete SMURD intră în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al Județului Brașov. Acestea sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență conținând alte echipamente specifice.

Motocicletele vor fi dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații.

Pentru a le putea folosi, zece paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit zece seturi complete de echipamente de protecție moto, tip vară/iarnă.

Acest program a fost demarat inițial în București de către Fundația pentru SMURD prin achiziționarea primelor două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către această cauză. Ulterior au fost achiziționate încă cinci motociclete pentru București, în 2015, până în prezent fiind  achiziționate încă opt motociclete pentru Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

Această acțiune este realizată de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România.

„Ne bucurăm că am reușit să adăugăm un nou oraș pe harta proiectului de intervenție urbană cu motociclete. Scăderea timpului de răspuns pe care aceste două unități ne-o va permite va duce, cu siguranță, la salvarea mai multor vieți în Brașov și la crearea unei comunități mai sigure în care intervențiile salvatoare de viață vor putea fi efectuate de către paramedicii SMURD într-un timp mult mai redus. Mulțumim colegilor paramedici de la ISU Brașov pentru disponibilitatea și dorința de a se alătura acestui proiect. Cu ajutorul oferit de Lidl România, suntem convinși că acest proiect va putea să continue și ne propunem să fie implementat în toate marile orașe ale țării. ” a declarat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În București, timpul mediu de intervenție cu o motocicleta SMURD este de 3-5 minute, ceea ce face o diferență semnificativă în cazul unor urgențe majore, așa cum ar fi, de exemplu, stopul cardiorespirator, unde timpul mediu de răspuns al unei ambulanțe este de 8 minute și 42 de secunde.

Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

http://www.autotestmagazin.ro/sprijin-pentru-spitalele-din-linia-intai/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ cinci = 11