Lucian Bode: „Anul 2020 este anul autostrăzii Sibiu-Pitești”

0
199

Pe data de 11 mai a fost semnat contractul de proiectare și execuție execuție pentru Secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești – km 92+600 – 122+950, parte a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Ofertantul câștigător este ASTALDI SpA (Italia).

CNAIR a semnat contractul pentru secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești la sediul Perefcturii județului Argeș, în prezența Prim-Ministrului Ludovic Orban și a Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Valoarea acestui contract este de 1.710.277.069,34 lei fără TVA, iar sursa de finanțare este reprezentată de fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, după cum urmează:

  • 12 luni perioada de proiectare,
  • 48 de luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni (10 ani.)

Principalele lucrări constau în construcția a

  • 12 poduri,
  • 1 viaduct,
  • 6 pasaje,
  • 3 noduri rutiere,
  • 1 spațiu de servicii,
  • 1 centru de întreţinere și coordonare,
  • 1 parcare de scurtă durată.

Autostrada Sibiu-Pitești este o parte importantă a coridorului 4 Pan-European care traversează România de la Vest la Est. Sectorul de Autostradă Sibiu-Pitești a fost divizat în 5 secțiuni. Deoarece Secțiunea 5 reprezintă unul dintre capetele autostrăzii (km 92+600 – km 122+950), traseul va începe în zona localității Curtea de Argeș și va continua traseul paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26 m lățime.

„Vreau să spun că, noi considerăm că prin accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport, vom recupera rapid decalajele acumulate în această perioadă de criză. Ţinta Guvernului Ludovic Orban este să finalizeze cât mai repede secțiunile de autostradă şi drumuri expres aflate în execuție. Prioritatea noastră, a Guvernului Ludovic Orban, a fost încă din primele zile de la preluarea mandatului ca toate proiectele așteptate de către români să nu mai fie simple linii trasate pe diverse hărți, frumos colorate. Pentru că nu pe proiectele rămase la stadiul de intenție pot circula românii. De aceea ne-am propus, încă de la început, să accelerăm proiectele care stagnau de atâta timp, să le finalizăm cât mai repede și să demarăm noi proiecte. Astăzi, prin semnarea acestui contract, demarează o nouă secțiune din mult aștepta Autostradă Sibiu – Pitești. Chiar dacă sunt multe probleme cu care ne confruntăm din cauza noului coronavirus, am văzut în ultimele luni că antreprenorii din zona infrastructurii au găsit soluțiile necesare pentru că lucrul pe șantiere să continue, ceea ce va face ca multe dintre termenele de finalizare asumate, să fie respectate. Am zis și o repet: bani pentru investiții avem așa că toți antreprenorii trebuie să își facă treaba. Îi reamintesc antreprenorului că are în noi un partener serios, care va plăti la timp facturile, dar care va cere aceeași seriozitate și în efectuarea lucrărilor și respectarea termenelor” a spus ministrul Lucian Bode.

Foto

http://www.autotestmagazin.ro/ministrul-lucian-bode-alaturi-de-personalul-spitalului-clinic-cf-witting-de-ziua-mondiala-a-sanatatii/

http://www.autotestmagazin.ro/premierul-romaniei-in-vizita-la-uzinele-dacia-si-ford/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 9 = cincisprezece