Toyota Highlander Hybrid: Membru nou în familia europeană de SUV-uri Toyota

0
33

Familia de SUV-uri Toyota pentru piața europeană se mărește din nou. După lansarea modelului Yaris Cross de acum câteva săptămâni, Toyota anunță lansarea modelului Highlander.

Toyota Highlander este cel mai nou model de SUV care își face loc în gama europeană a constructorului japonez. SUV-ul Highlander folosește platforma GA-K, comună cu modelul sedan Camry, poate fi configurat în versiune cu șapte locuri și folosește exclusiv un sistem de propulsie hibrid.

Pentru Europa, Highlander va fi disponibil exclusiv cu sistemul de propulsie hibrid format din motorul pe benzină de 2.5 litri și două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală este de 244 CP. Toyota comunică un consum mixt de 6.6 litri/100 km.


Toyota Highlander este un model popular pe piața nord-americană și japoneză, unde se află la a patra generație.
Modelul Highlander poate fi comandat cu șapte locuri, iar bancheta din mijloc poate culisa pentru mai mult spațiu. Portbagajul are un volum cuprins între 658 și 1.900 litri în funcție de poziția banchetelor spate. Noul model are o lungime de 4.950 mm.


La interior, Highlander se remarca prin display-ul tactil central de 12.3 inch și oglinda retrovizoare centrală cu display ce afișează imagini de la camera video folosită și pentru mersul cu spatele. Highlander va avea sistem multimedia compatibil cu Apple Car Play și Android Auto, încărcare wireless pentru telefon, scaune ventilate și o lungă listă de sisteme de siguranță grupate sub denumirea Toyota Safety Sense.
În Europa, noul SUV Toyota Highlander va fi disponibil în prima parte a anului 2021.

Foto: Toyota

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + 1 =