Audi a lansat e-tron GT facelift. Cât costă. GALERIE FOTO

0
2603
Audi e-tron GT facelift/Sursa FOTO: Audi

Audi a actualizat modelul electric e-tron GT și l-a prezentat, iar noutățile i-au încântat pe fanii acestei mărci. Bolidul a primit îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește puterea, tehnologia și dinamica.

Audi e-tron GT a primit un refresh spectaculos

Audi e-tron GT a fost lansat în anul 2021 și a fost vârful de gamă al producătorului german în segmentul electric. La trei ani de la debut, specialiștii companiei au considerat că este momentul pentru un facelift, ocazie cu care modelul a beneficiat nu doar de schimbări estetice, ci și de un plus de putere și o suspensie nouă. În plus, mașina este echipată acum cu o baterie mai mare, de 97 kWh, care suportă încărcarea rapidă cu până la 320 kW.

Facelift-ul Audi e-tron GT include o bară frontală nouă, mai agresivă, care încorporează noua grilă fără ramă, caracteristică noilor modele Audi. Aspectul mașinii devine mai agresiv și cifrele de putere cresc în funcție de versiunea aleasă – S e-tron GT, RS e-tron GT și RS e-tron GT Performance.

Cât costă în Europa noul Audi e-tron GT

Versiunea S e-tron GT dispune de 679 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde. RS e-tron GT, următorul nivel în gamă, produce 856 CP și atinge 100 km/h în 2,8 secunde. Cea mai puternică variantă, RS e-tron GT Performance, oferă 925 CP și poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde, având o viteză maximă de 250 km/h. În forma sa cea mai eficientă, Audi e-tron GT poate parcurge până la 609 kilometri cu o singură încărcare.

Pe lângă faptul că inginerii companiei Audi au adus plusuri la capitolul viteză, frânele au fost și ele optimizate, iar suspensia pneumatică standard a fost îmbunătățită. Clienții pot opta pentru o suspensie activă, despre care Audi afirmă că poate menține mașina stabilă în timpul frânării, virajelor și accelerațiilor puternice, oferind astfel „aderență aproape perfectă și o distribuție echilibrată a sarcinilor pe roți”, conform site-ului oficial.

În interior, Audi e-tron GT facelift se remarcă printr-un volan și scaune noi, care pot fi echipate opțional cu reglaje electrice în 18 direcții. De asemenea, sunt disponibile ornamente noi și un plafon din sticlă ce se poate opaciza la apăsarea unui buton.

În Europa, noul Audi e-tron GT facelift pornește de la 126.000 de euro. Cei care optează pentru versiunea RS e-tron GT trebuie să investească cel puțin 147.500 de euro, iar modelul de top, RS e-tron GT Performance, începe de la 160.500 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 × = treizeci