Audi, lovitură zdravănă pentru grupul Volkswagen. Scăderile sunt foarte mari

0
99
Sursa Foto: Facebook Audi

Grupul Volkswagen înregistrează scăderi semnificative, iar veniturile și profitul au avut mult de suferit. În prima fază, specialiștii au crezut că marca Porsche este cea „vinovată” de rezultatele slabe. Doar că nici la Audi, situația nu este „foarte roz”.

Profitul operațional al mărcii Audi a scăzut cu 74%

Raportul financiar al mărcii Audi a stârnit multe semne de întrebare din partea analiștilor financiari. Așa și-au dat seama că în acest grup nu doar Porsche este problema… Conform raportului oficial prezentat de reprezentanții Audi, profitul operațional al acestei mărci premium, din cadrul grupului Volkswagen, a înregistrat o scădere drastică cu 74%. Așa că a ajuns la doar 466 de milioane de euro, față de 1,82 miliarde de euro în perioada ianuarie – martie a anului precedent.

Veniturile au înregistrat, de asemenea, o scădere semnificativă, trecând de la 16,88 miliarde de euro în primul trimestru al anului anterior la 13,72 miliarde de euro în primele trei luni ale anului 2024, ceea ce reprezintă o scădere de 19%.

De unde apare scăderea de la Audi?

Directorul financiar al Audi, Jürgen Rittersberger, a atribuit rezultatul dezamăgitor blocajelor în lanțul de aprovizionare, în special în ceea ce privește motoarele V6 și V8, precum și problemele din logistică. Se știe că această marcă a fost chiar nevoită să suspende temporar vânzarea anumitor modele din cauza lipsei din cauza faptului că lipsea o anumită componentă, esențială pentru motoare. Care nu era disponibilă nici la furnizor.

Este adevărat că în timpul unei teleconferințe, cu investitorii și analiștii financiari, referitoare la rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2024, Rittersberger a evitat să ofere detalii precise cu privire la componenta care a cauzat blocajul. A spus doar că este vorba despre „o componentă complexă, importantă pentru eficiența motoarelor”, conform automobilwoche.de.

În ianuarie 2024, presa germană a relatat că Audi întâmpină întârzieri de producție din cauza unei componente furnizate de Vitesco Techologies. Conform publicației Manager Magazin, Audi și Vitesco sunt implicate într-un litigiu legat de această componentă încă din vara anului 2023.

Audi nu este singurul producător auto care a raportat rezultate slabe pentru primul trimestru din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci − = 1