Lada Iskra, o altfel de Dacia Logan?

0
2316
Lada Iskra/Sursa FOTO: Lada

Lada a introdus un nou model pentru piața din Rusia, denumit Iskra, despre care specialiștii spun că seamănă extrem de mult cu Dacia Logan. Nouă mașină este produsă pe o platformă derivată din cea a mașinii de la Mioveni.

Lada Iskra este produsă pe o platformă care seamănă foarte mult cu CMF-B de la Renault

Mai multe companii europene s-au retras din Federația Rusă după ce Vladimir Putin a ordonat armatei sale să atace Ucraina. Și au trecut de atunci mai bine de doi ani și jumătate și nu suntem deloc aproape de pace. Printre cei care s-au retras din Rusia se află și mulți producători auto, așa că industria din acest domeniu se bazează pe producătorii locali, iar unul dintre ei este Lada.

Jurnaliștii de la Carscoops au realizat un material în care vorbesc despre Lada Iskra. Sedanul cu patru uși este bazat pe o versiune localizată a unei platforme utilizate pentru modelele Renault și Dacia. Sursa citată spune că și variante break, inclusiv un break înălțat.

Designul noii Lada Iskra amintește de modele precum Vesta, având aripi sculptate și faruri LED cu un aspect agresiv, dar silueta aduce aminte de actuala generație Logan. Oficialii companiei au transmis că folosesc o „platformă globală modernă, reproiectată pentru a fi independentă din punct de vedere tehnologic”, conform site-ului oficial al companiei.

Realitatea este alta: platforma menționată pare a fi o versiune ușor modificată a arhitecturii CMF-B, folosită de mai multe modele Renault, Dacia și Nissan. Rușii au folosit cunoștințele alianței pentru a susține producția locală fără contribuția Franței, deși Grupul Renault a rupt complet legăturile cu Lada încă din anul 2022.

Lada Iskra/Sursa FOTO: Lada

Lada Iskra, disponibilă din anul 2025

Lada Iskra este echipată cu un motor de 1,6 litri, care produce 90 CP și este asociat cu o transmisie manuală cu cinci trepte. De asemenea, există un motor de 1,6 litri ce dezvoltă 106 CP, împrumutat de la Vesta, care utilizează o transmisie manuală cu șase trepte. Acesta va fi disponibil și cu o transmisie automată. Lada Iskra va fi produsă în uzina Togliatti la începutul anului 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 1 = patru