Record în China: au crescut vânzările de mașini electrice și hibride

0
1345

În timp ce piața mașinilor electrice dă semne de oboseală în Europa și Statele Unite, chinezii au înregistrat un record. Cifrele oficiale spun că jumătate dintre autovehiculele vândute în luna iulie a acestui an sunt electrice sau hibride.

Vânzările de mașini electrice și hibride au crescut cu 37% în China

China a atins un nou record în ceea ce privește adoptarea vehiculelor electrice și hibride plug-in (PHEV). Jumătate dintre toate mașinile vândute în luna iulie 2024 aparțin acestor categorii. Vorbim aici despre o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, cu o creștere de 37% în vânzările de EV-uri și PHEV-uri, conform Reuters.

Este foarte interesant că ritmul de creștere pentru aceste vehicule a accelerat de la 28,6% în iunie la 50,7% în iulie, în timp ce vânzările totale de mașini în China au înregistrat o scădere de 3,1%, marcând a patra lună consecutivă de declin. Iar în lumina acestor date, creșterea pe segmentele amintite este cu atât mai importantă.

Ce subvenții primesc clienții din China

Cifrele foarte bune la vânzările de vehicule electrice și hibride plug-in sunt susținute de subvențiile guvernamentale, care au fost dublate la 20.000 de yuani (aproximativ 2.552 de euro) pentru fiecare achiziție, și de relaxarea restricțiilor privind achiziția de mașini în anumite orașe. În același timp, producătorii chinezi devin din ce în ce mai populari pe piața europeană, unde 11% dintre mașinile electrice vândute în Uniunea Europeană în iunie au provenit de la mărci chinezești. Iar concurența se anunță acerbă, în ciuda taxelor vamale, anunțate în luna iulie.

Acest nivel ridicat de adoptare a vehiculelor electrice în China evidențiază diferența semnificativă față de piețele occidentale, unde tranziția la vehicule electrice este mai lentă. Situația reflectă atât politicile agresive de susținere a electrificării în China, cât și preocupările consumatorilor față de costurile mari ale vehiculelor, pe fondul unei redresări economice lente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× opt = 40