Cât de mari sunt taxele vamale impuse de europeni producătorilor din China

0
323

Comisia Europeană a impus joi taxe vamale provizorii pe importurile de vehicule electrice pe baterii (BEV) din China. Producătorii care nu au cooperat vor fi taxați cu 37,6%. Decizia este valabilă pe o perioadă de patru luni.

Cât de mari sunt taxele vamale impuse de europeni producătorilor de vehicule electrice din China

Această decizie a fost luată Comisia Europeană, după o investigație în urma căreia s-a stabilit că producătorii de vehicule electrice din China au beneficiat de subvenții uriașe din partea guvernului de la Beijing. Iar acest sprijin s-a tradus prin costuri de producție mai mici și de avantaje care i-au pus în dificultate pe producătorii din Europa.

În aceste condiții, tarifele suplimentare vor fi de 17,4% pentru automobilele BYD, 19,9% pentru Geely și 37,6% pentru SAIC. Producătorii chinezi care au cooperat și au oferit informații în timpul investigației vor avea tarife medii de 20,8%, iar cei care nu au cooperat vor fi taxați cu 37,6%. Taxele vamale provizorii vor fi aplicate din 5 iulie 2024, pentru o perioadă de patru luni. În acest timp, statele membre UE vor decide dacă impun taxe vamale definitive pentru cinci ani, conform unui material publicat de Reuters.

Care a fost reacția producătorilor

Producătorul chinez NIO a anunțat că, deocamdată, menține prețurile pentru mașinile sale vândute în Europa, dar nu exclude ajustări de prețuri în viitor din cauza tarifelor. Un purtător de cuvânt al Xpeng a declarat că clienții care așteaptă livrările sau cei care plasează noi comenzi înainte de intrarea în vigoare a tarifelor vor fi protejați de creșterile de prețuri.

Oficialii Tesla au anunțat că foarte probabil vor crește prețurile Model 3, deși oficialii europeni nu au anunțat o taxă pentru această companie, care ar putea fi însă taxată separat.

În ultimele săptămâni, consultările cu Guvernul chinez s-au intensificat, în urma discuțiilor dintre Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, și ministrul chinez al Comerțului, Wang Wentao.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte + 8 =