Pininfarina B95 Gotham va debuta la Monterey Car Week 2024

0
1309

Pininfarina B95 Gotham este un hypercar electric cu finisaj special, dedicat benzilor desenate, și filmelor, care îl au ca personaj principal pe Bruce Wayne/Batman. Colecția de mașini Gotham și Dark Knight reprezintă materializarea parteneriatului între Pininfarina și casa de producție de filme Warner Bros.

Pininfarina construiește o colecție de ediții speciale bazate pe hypercar-urile electrice Battista și B95, inspirate de legendarul personaj de benzi desenate Bruce Wayne/Batman. Edițiile speciale sunt disponibile în versiunile Gotham și Dark Knight, iar Pininfarina B95 Gotham va avea debutul oficial pe 16 august, la „The Quail, A Motorsports Gathering”, unul dintre evenimentele de top din cadrul Monterey Car Week 2024 (SUA).

Fotografiile generate pe calculator ale celor patru versiuni au fost prezentate pentru prima dată în aprilie, când a fost anunțat parteneriatul între casa de design auto italiană Pininfarina și Warner Bros., deținătorul editurii DC Comics. Mașinile Gotham reflectă stilul și sofisticarea lui Wayne, în timp ce automobilele în finisaj Dark Knight poartă amprenta alter ego-ului său, supereroul Batman.

Majordomul lui Batman, la bordul modelului Pininfarina B95 Gotham

Aceste mașini se mândresc cu o varietate de combinații de culori atât la interior, cât și la exterior, și sunt decorate cu un „W” stilizat, amintind de logo-ul Wayne Enterprises din benzile desenate și filmele inspirate de acestea. Acest logo este poziționat între scaune, precum și pe pragurile și plafonul fiecărei mașini. Logo-ul apare și în grafica personalizată a sistemului de infotainment, fiind completat de un asistent vocal inspirat de vocea loialului majordom al lui Bruce Wayne, Alfred Pennyworth.

Un alt detaliu pe care fanii îl vor aprecia la Pininfarina B95 Gotham este celebra replică a lui Wayne, „Toți oamenii au limite… Eu le ignor pe ale mele”, gravată pe o plăcuță de pe fața interioară a ușii șoferului.

Date tehnice nemodificate

Nu au fost aduse modificări mecanice niciuneia dintre mașini. Atât Battista, cât și B95 folosesc o platformă electrică dedicată, furnizată de Rimac. Aceasta dispune de o baterie, în formă de T, cu capacitatea de 120 kWh și patru motoare independente, ce oferă o putere combinată de 1.874 CP. Proprietarii hypercar-urilor mărcii italiene se vor bucura de accelerații 0-100 km/h în circa două secunde și viteză maximă de 300 km/h.

Pininfarina nu a specificat câte exemplare din edițiile speciale Gotham și Dark Knight vor fi construite. Totuși, compania a descris Pininfarina B95 Gotham, care va debuta la Monterey, drept un „unic exemplar”. Mașinile sunt disponibile pentru achiziție exclusiv prin site-ul BruceWayneX.com. Acest site este destinat noului brand de retail Wayne Enterprises, dezvoltat de Warner Bros. și inspirat din aceleași benzi desenate cu Batman.

Vă recomandăm și:

Made in România – Noul Ford Tourneo Courier

Vopseaua care scade temperatura din habitaclu. Video

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 1 = sapte