Ford Police Interceptor Utility – Aplicarea legii

0
1337

De peste Atlantic tocmai a venit vestea că Ford Police Interceptor Utility 2025 a început să patruleze pe străzile Americii de Nord.

Dacă te uiți mai bine la el te lămurești că seamănă cu cea de-a șasea generație Ford Explorer, dar care a căpătat serioase accente intimidante. Mai ales că Police Interceptor Utility (PIU) vine standard cu caracteristici concepute special pentru siguranța și operativitatea ofițerilor de poliție și în general al celor care utilizează asemenea autovehicule de patrulare și intervenție. Vorbim despre sistemul de alertă perimetrală a poliției care detectează mișcarea în jurul vehiculului, activând automat camera din spate. Dacă este detectată vreo mișcare sună o alarmă, geamurile se ridică, iar ușile se blochează, astfel încât ofițerii să poată monitoriza împrejurimile lor la diferite niveluri de sensibilitate și să îndeplinească o serie de sarcini în interiorul vehiculului. Dacă ofițerii trebuie să iasă rapid din vehicul, sistemul Police Engine Idle, le permite să încuie vehiculul și să ia cheile cu ei, dar îi permite motorului să rămână pornit pentru alimentarea echipamentului de la bord.

În cazurile schimburilor de focuri de armă sunt disponibile panouri balistice ce pot fi adăugate ușilor din față și care oferă protecție de nivel III+ sau IV+. La nivelul III+ panourile pot rezista muniției multor arme de mână, inclusiv calibrul 30 clasic, în timp ce nivelul IV+ oferă protecție împotriva muniției perforatoare pentru pușcă, de până la calibrul 30.

În plus apare noua tehnologie standard avansată de asistență a șoferului, cum ar fi frânarea automată de urgență, BLIS (Monitorizare punct mort cu alertă de trafic transversal), senzori de parcare din spate, asistență la frânare care asigurară conducerea PIU în diferite scenarii.

Dinamica

Trei opțiuni de grup motopropulsor sunt disponibile pentru adaptarea la nevoilor comunității, frecvenței rondurilor și bugetelor disponibile:

  • motor V6 de 3,3 litri cu injecție directă cu sistem hibrid (AWD) ce dezvoltă 318 CP și un moment motor maxim de 437 Nm;
  • motor V6 pe benzină de 3,3 litri (AWD) de 285 CP și 353 Nm;
  • și motor V6 EcoBoost® de 3,0 litri (AWD) de 400 CP și 563 Nm.

Pentru început varianta hibridă este opțională, dar se estimează că va ajunge rapid populară în alegerile departamentelor de poliție pentru că în timpul patrulărilor sunt adesea perioade lungi de inactivitate. Pe de altă parte sistemul hibrid alimentează echipamentele de bord chiar și atunci când motorul pe benzină este oprit, contribuind la o potențială economisire de până la 3200 de litri. Acest lucru se traduce prin reduceri estimate de costuri de aproximativ 17.500 USD pe un termen de 6 ani, cu benzină la 3,50 USD per galonul de 3,8 litri, adică 92 de cenți pentru un litru.

Operativitate

În volan sunt integrate patru comutatoare reprogramabile care conectează șoferul cu echipamentele instalate de care departamentul are nevoie. Astfel se pot controla cu ușurință luminile, sirenele, difuzoarele, deschiderea ușilor K9 și alte aplicații de poliție. Există, de asemenea, un seif care poate fi încuiat pentru depozitarea convenabilă a armelor, muniției sau dovezilor critice. PIU vine, de asemenea, standard, cu ieșirea cu eliberare temporizată independentă a accesoriilor de poliție (PAITRO), care este un sistem de securitate în două etape pentru zona de depozitare din portbagaj. Un ocupant al scaunului din față împinge butonul de eliberare aflat deasupra capului și are la dispoziție 45 de secunde să meargă până la hayon și să apese un al doilea buton pentru a-l deschide. Acest lucru previne accesul neautorizat și menține securitatea zonei de încărcare din spate.

Tot de aici se activează modul de urmărire manuală care le permite ofițerilor să pună cu ușurință vehiculul într-o setare dinamică de înaltă performanță, fără să-și ia mâinile de pe volan.

Iar pentru cei interesați, Ford Police Interceptor Utility este asamblat la Chicago Assembly Plant din Chicago, Illinois și face parte din gama cuprinzătoare a Ford de cele mai bine vândute vehicule de poliție din America care include Expedition F-150 Police Responder începând din 2024.

Vă recomandăm și:

Ford Police Responder: Patrulare în mod hibrid

Ford F-150 Police Responder: În numele legii

Ford F-150 va fi vândut și în România. Care este prețul

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru × 5 =