Škoda Elroq – Materiale inovatoare

0
1181

Viitorul model Škoda Elroq aduce o nouă perspectivă designului auto sustenabil prin utilizarea materialelor inovatoare precum Recytitan și Technofil.

Este vorba despre interior și limbajul de design Modern Solid al mărcii în care materialele folosite subliniază angajamentul Škoda pentru protecția mediului și reducerea amprentei de CO2 a vehiculelor sale.

Iar pentru interiorul lui Elroq, Skoda a ales patru selecții de design – Studio, Loft, Lodge și Suite – fiecare încorporând o proporție mai mare de materiale durabile.

Constructorul ceh își urmează dezideratul utilizării materialelor inovatoare și durabile pentru toate modelele ale. Iar în cazul lui Elroq este folosit Recytitan pentru panourile ușilor, husele scaunelor, tabloul de bord, cotieră și genunchiere. Practic, vorbim despre un compozit realizat în proporție de 78% din PET (Tereftalat de polietilenă) reciclat, provenit din articole precum sticlele de apă din plastic. Materialul rămas este derivat din PET (poliesteri) nou (16%) și pentru prima dată și fibre reciclate mecanic recuperate din îmbrăcămintea folosită (6%). Amestecul de fibre este supus procesării fără tratamente chimice. Atenția atentă la detalii în timpul filării și deformarii firelor asigură un echilibru perfect între confort, durabilitate și durabilitate.

În Lodge Design Selection, Škoda folosește material Technofil, care este compus din 75% fibre ECONYL (nylon reciclat) și 25% poliester. Această țesătură inovatoare reutilizează deșeurile de nailon, cum ar fi plasele de pescuit, resturile de țesătură și foliile destinate depozitării deșeurilor, transformându-le în fire noi de nailon. Cunoscut pentru rezistența sa excelentă la frecare și abraziune, nailonul ECONYL este, de asemenea, 100% regenerabil permițând firelor să fie reciclate, remolate și repetate, fără să-și piardă vreodată calitatea. Oricum, materielele vor putea fi văzute în momentul lansării Skoda Elroq în toamna acestui an.

Vă recomandăm și:

Skoda Elroq: imagini cu viitorul model electric din Cehia

Skoda Kodiaq și Superb, beneficiarele unui diesel puternic

Skoda: partener principal Tour de France de 21 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase − 2 =