Răsturnare de situație: Comisia Europeană reduce taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China

0
984

Comisia Europeană „îndulcește” foarte mult decizia privind taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China. Producători precum Tesla, BMW și Volkswagen vor beneficia de o reducere substanțială.

Comisia Europeană a redus taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China de către anumite mărci, precum Tesla, BMW și Volkswagen

Această decizie este una surprinzătoare, după tonul ferm de acum două luni, în care se anunța, în urma unei anchete, că producătorii auto primesc subvenții din partea statului chinez. Se ajungea astfel la concluzia că firmele din această țară reușeau astfel să obțină prețuri de producție mult mai mici. Doar că acum lucrurile se îmbunătățesc în mod considerabil pentru Tesla, BMW și Volkswagen, conform cncb.com.

Detalii privind noile taxe vamale:

Tesla: Taxa vamală pentru mașinile Tesla produse în China și vândute în Europa a fost redusă de la 20,8% la 9%. Specialiștii susțin că poate fi vorba despre un soi de „recompensă”, după ce reprezentanții gigantului american ar fi colaborat în această investigație.

BMW și Volkswagen: Aceste companii, care produc modele precum Mini Electric și Cupra Tavascan în China, au beneficiat, de asemenea, de reduceri importante ale taxelor. De exemplu, taxa pentru Mini Electric a fost redusă de la 37,6% la 21,3%, iar Cupra Tavascan a beneficiat de o reducere similară, de la 37,6% la 21,3%.

  • Citește și: Comisia Europeană va impune tarife vamale suplimentare pentru mașinile din China

Producători chinezi: Chiar și pentru producătorii auto chinezi, care au fost inițial ținta principală a acestor taxe, s-au înregistrat mici reduceri. De exemplu, tariful pentru BYD a fost redus de la 17,4% la 17%, pentru Geely de la 19,9% la 19,3%, iar pentru SAIC de la 37,6% la 36,6%.

Specialiștii susțin că prin aceste măsuri, oficialii Uniunii Europene încearcă să echilibreze politica de protejare a pieței europene, fără a penaliza excesiv producătorii care au dovedit cooperare sau care operează în conformitate cu reglementările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte + = 13