Bentley Motors – Alternativa pielii durabile

0
717

Bentley Motors a devenit primul constructor auto care a aderat la Leather Naturally, vo­cea globală a industriei durabile a pielii. Este o organizație internațională neguvernamentală care promovează utilizarea pielii certificate ca produs secundar natural al unei economii circulare responsabile.

Noul parteneriat cu Leather Naturally este cea mai recentă inițiativă de mediu a Bentley cu care își susține angajamentul continuu față de strategia sa „Beyond 100” de a deveni lider glo­bal în mobilitatea de lux durabilă. De altfel, în 2021, Bentley a fost primul membru auto al Leather Work­ing Group care promova practicile de afaceri responsabile și respectarea mediului în indus­tria de pielărie.

Urmarea firească pentru marca britanică de lux a fost să introducă prima sa opțiune de piele durabilă pentru modelele sale. Producerea sa implică un proces de tăbăcire durabilă a pielii care utilizează un produs secundar orga­nic al industriei… uleiului de măsline. Pielea tăbăcită cu apă reziduală Olive Mill este produsă cu agenți de tăbăcire, fără metale grele dăunătoare, minerale și aldehide.

Marc Stang, expert tehnic al departamentului Dezvoltare piele și culoare, la Bentley Motors, a declarat cu această ocazie: „Pielea este un material de lux atemporal, care a reprezentat întotdeauna eleganța, durabilitatea și calitatea unui interior Bentley realizat manual. Are o istorie bogată care datează de zeci de ani în mașinile noastre și a rezistat întotdeauna testul timpului. Aplicarea celor mai noi piei durabi­le permite o varietate și mai mare de opțiuni pentru clienții noștri și sprijină în continuare stra­te­gia noastră Beyond100, prin care devenim lider în industrie.”

La rândul său, Debbie Burton, președintele Leather Naturally, a adăugat: „Leather Naturally este încântată să-i ureze bun venit lui Bentley ca membru. Fiind un brand sinonim atât cu luxul, cât și cu pielea, acest parteneriat subliniază angajamentul său de a pro­mo­va sustenabilitatea și îmbunătățirea continuă prin viziunea sa Beyond 100.”

Venind în întâmpinarea strategiei Beyond 100 a Bentley, activitățile educaționale și promoționale ale Leather Naturally se concentrează pe piei fabricate din materii, care sunt un produs secundar din industria alimentară și care, altfel, ar fi transformate în mare parte în deșeuri. Pielea fabricată în mod responsabil este o alternativă valoroasă pentru produsele pe bază de ulei, cum ar fi materialele plastice, inclusiv PVC și poliester, adăugând astfel valoare unui material regene­rabil important prin tehnici de procesare eficiente și moderne. În plus, promovarea pieilor realizate în mod durabil facilitează dialogurile între lanțul de aprovizionare cu produse din piele, producători și consumatori.

Vă recomandăm și:

Bentley continuă electrificarea gamei sale

Bentley – Ultimul W12

Bentley Motors – Continental GTC în stil LGBTQ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 × trei =