Bentley Motors – Continental GTC în stil LGBTQ

0
193

Bentley Motors și-a reconfirmat sprijinul pentru comunitatea LGBTQ+ cu cea de-a patra mașină dedicată Pride, un Continental GTC cu adevărat unic.

Tema, grafica și coloritul, aparțin designerului Rich Morris și reprezintă dragostea, viața nouă și acceptarea. Mașina a fost creată special pentru paradele North West Pride din Marea Britanie.

La ce te poți gândi când „suportul” ideii este un Continental GTC conceput special pentru sărbătorirea comunitatea LGBTQ+ și diversitatea în toate formele sale? Inspirația a fost Unifying Spur-ul original, cel apărut în 2021, cu referirea directă la grafică și colorit.

Linii negre asimetrice apar haotic pe suprafața caroseriei marcând două portrete stilizate poziționate pe lateralele mașinii, ca un fel de laitmotiv al întregii compoziții artistice. Explicația britanicilor ar fi că această abordare simbolizează emoțiile negative prin care poate trece o persoană atunci când încearcă să se împace cu sine și să accepte cine este, indiferent dacă acesta este genul sau sexualitatea. Apoi suprafețele mașinii sunt acoperite de stropi și pete strălucitoare de vopsea din paleta progresivă de culori a drapelului Pride. Inspirația tehnicii folosite a fost Holi, festivalul hindus al culorii unde oamenii aruncă unii în alții cu prafuri colorate sărbătorind primăvara, dragostea și viața nouă. În cazul de față, pe Continental GTC, culorile acoperă fețele arătând cum machiajul și stilul pot fi folosite pentru ajutorarea unei persoane să devină cine își dorește să fie. Și, zic cei de la Bentley, acest lucru promovează o lume în care persoanele LGBTQ+ sunt libere să trăiască și să iubească fără prejudecăți, într-o cultură care este universal sărbătorită.

La final, designerul Rich Morris, cel care a creat opera de artă, a spus: „A fost o onoare să lucrez la acest proiect pentru Bentley, după succesul designului meu Unifying Spur în 2021. Acest design simbolizează întunericul și incertitudinea pe care o poate experimenta în timpul auto-descoperirii. (…) Mașina din acest an este despre indivizii care își îmbrățișează sinele lor și devin  reali și autentici.”

Wayne Bruce, Chief Communications și DEI Officer la Bentley Motors, a adăugat: „A patra mașină dedicată Pride ocupă un loc special în călătoria noastră DEI, care a început în 2020 cu cea care a inițiat cu fermitate o conexiune socială. Acest pas inițial fost catalizatorul ce a inspirat crearea BeProud și a declanșat eforturile noastre continue DEI. Cel mai recent Pride Car simbolizează mult mai mult decât Pride; reprezintă angajamentul nostru față de acceptare, combaterea prejudecăților, apartenență și sprijin pe tot parcursul anului.”

Vă recomandăm și:

Bentley Continental GT Speed – Dinamică de lux

Bentley Batur Convertible – Al treilea pas

Bentayga Black Edition, noua vedetă de la Bentley

Bentley W12: Final de drum

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× noua = 36