Probleme pentru Volkswagen ID.4: producția a fost oprită

0
1285
Volkswagen ID.4/Sursa FOTO: Volkswagen

Volkswagen are din nou probleme în Statele Unite ale Americii. De data aceasta nu mai este vorba de niciun scandal, ci de dificultăți tehnice, care au dus la oprirea producției modelului ID.4. Decizia este una temporară.

Volkswagen a oprit temporar producția modelului electric ID.4 în Statele Unite

Oficialii companiei germane au luat această decizie radicală din cauza unei probleme tehnice de la mânerele ușilor. Este vorba despre o eroare de proiectare care le-a dat mari bătăi de cap specialiștilor. Problema este că apa poate pătrunde în interior, iar din această cauză portierele se pot deschide în timp ce mașina se deplasează, conform informațiilor carscoops.com.

Această problemă afectează deja zeci de mii de exemplare în SUA, iar constructorul german a ordonat o sistare a vânzărilor modelului până la rezolvarea situației. Mai mult, producția lui ID.4 la uzina din Chattanooga, Tennessee, va fi oprită începând cu data de 23 septembrie. Procesul de fabricație va fi reluat doar după găsirea unei soluții definitive.

Volkswagen concediază două sute de angajați de la fabrica din SUA

Această decizie va avea repercusiuni și asupra personalului pentru că două sute de angajați vor fi concediate. Problema cu mânerele portierelor a declanșat o campanie de rechemare care afectează 98.606 exemplare ale modelului electric în SUA. Vânzările modelului Volkswagen ID.4 au scăzut semnificativ din pricina acestei erori. În al doilea trimestru al anului 2024 s-au vândut doar 5.690 de unități, ceea ce se traduce printr-o scădere de 15% față de perioada similară din anul 2023.

Este important de menționat că exemplarele produse în Europa nu sunt afectate de această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× noua = 9