Volkswagen oprește producția modelului Polo în Europa

0
1002

Volkswagen a oprit producția modelului Polo în Europa după 40 de ani. Asamblarea modelului de clasă mică se va face în Africa de Sud.

Producția modelului de clasă mică Volkswagen Polo s-a facut timp de 40 de ani la uzina grupului din Pamplona, Spania. Volkswagen a decis să oprească producția emblematicului model la această uzină pentru a o pregăti pentru producția de viitoare modele electrice, spune Automotive News Europe.

Din 2026, la Pamplona vor fi asamblate două viitoare modele SUV electrice pentru mărcile Volkswagen și Skoda.

Polo va fi asamblat în Africa de Sud

Asamblarea modelului VW Polo va continua în Africa de Sud la uzina VWSA din Kariega. Uzina din Africa de Sud produce modele Volkswagen încă din 1951.

Volkswagen se confruntă cu scăderea interesului pentru modelul său de segment B, clienții preferând modele crossover de clasă mică sau compact. Polo pierde teren în fața altor modele ca T-Cross sau T-Roc. În primele 8 luni ale anului 2024, Volkswagen a vândut puțin peste 90.000 de exemplare, fiind pe locul 8 în clasamentul vânzărilor modelelor de clasă mică.

Volkswagen a produs 8.4 milioane de exemplare Polo la uzina de la Pamplona, începând din 1984. Ultimul exemplar european a fost produs în luna iulie: un Polo 1.0 TSI de 95 CP albastru.

Vă recomandăm și:

TEST: VW Polo – Fresh Cornflower

Probleme pentru Volkswagen ID.4: producția a fost oprită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 4 = douazeci