Cupra Terramar: a început producția la fabrica din Ungaria

0
1081
A început producția Cupra Terramar/Sursa FOTO: seat-mediacenter.com

Cupra Terramar este modelul care îl scoate „din scenă” pe Tarraco și a fost lansat la începutul lunii septembrie. După nici trei săptămâni primele exemplare au fost deja produse.

Cupra a anunțat oficial startul producției noului SUV de performanță Terramar

Cupra vrea să-și atragă noi fani cu modelul Terramar, un SUV de performanță de dimensiuni compacte. Este vorba despre un model cu cinci motorizări diferite, dintre care două sunt hibride cu încărcare la priză. În funcție de motorizarea aleasă, Cupra Terramar este disponibil cu puteri cuprinse între 150 de cai putere și 272 de cai putere. Versiunile PHEV promit o autonomie de 100 de kilometri în modul electric, conform informațiilor de pe site-ul oficial.

La aproape trei săptămâni după lansarea oficială, Cupra tocmai a dat undă verde producției noului model. Cupra Terramar este produs în Ungaria, la uzina Audi de la Gyor. Primele exemplare ale noului model vor fi livrate începând din ultimul trimestru al acestui an. Deocamdată, Cupra nu a anunțat prețurile noului Terramar.

Interior și Tehnologie

Interiorul preia planul general de la Volkswagen Tiguan, model cu care împarte și platforma, dar Cupra introduce elemente specifice care oferă un aspect sportiv și materiale de calitate superioară. Instrumentarul de bord digital are un ecran de 10.25 inch, iar display-ul sistemului multimedia măsoară 12.9 inch.

Scaunele sport sunt disponibile din material textil reciclat sau o combinație cu piele și fac parte din dotarea standard.

„După ce am început producția CUPRA Terramar, nu doar că ne vom extinde portofoliul de produse, dar, în același timp, vom contribui la maturizarea brandului nostru, aducând mentalitatea CUPRA către noi clienți și noi segmente în creștere, fără a pierde spiritul nostru rebel și provocator”, a declarat CEO-ul Cupra, Wayne Griffith.

Fabrica din Gyor are peste 12.000 de angajați și produce anual peste 170.000 de vehicule, dar și aproximativ 1.600.000 de motoare. Oficialii companiei au anunțat că pentru a începe producția Cupra, uzina a avut nevoie de investiții majore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase + = 12