Toyota – Grija pentru pasageri

0
1036

Toyota introduce un sistem avansat de atenționare pentru scaunele din spate care ajuta la identificarea ocupanților acestora prin intermediul radarului cu unde milimetrice din cabină.

Chiar dacă afirmația sună cu o noimă îndoielnică, de fapt este vorba despre un sistem denumit Advanced Rear Seat Reminder, iar modelul care va beneficia de acesta este modelul Toyota Sienna 2025.

Care-i poanta?

Un senzor este ascuns în căptușeala plafonului, chiar deasupra locurilor din spate, și folosește un radar cu undă milimetrică în bandă de 60GHz pentru scanarea scaunelor din al doilea și al treilea rând pentru detectarea vreunei posibile mișcări. Când acționează? După ce vehiculul este parcat și contactul este oprit, ușa șoferului a fost deschisă, apoi închisă și vehiculul a fost blocat. Dacă sistemul detectează mișcare în zona scanată avertismentul inițial va declanșa luminile de avarie care vor clipi și alarma pentru deschiderea uşilor, care va suna de nouă ori, suficient cât să atragă atenția oricui din preajma locului de parcare.

După aproximativ 90 de secunde de la avertismentul inițial, dacă senzorul încă detectează mișcare și nu a fost deschisă efectiv vreo ușă, Advanced Rear Seat Reminder va declanșa claxonul mașinii ca un avertisment de pericol iminent.

În cazul în care șoferul a optat pentru notificări avansate ale sistemului prin aplica­ția Toyota și s-a înregistrat pentru Safety Connect, la aproximativ patru minute după începerea avertismentului de pericol al claxonului vehiculul poate trimite și o notificare gen pop-up prin aplicația Toyota și un mesaj text SMS către numărul de telefon mobil salvat în contul utilizatorului. În cele din urmă, după ce au trecut încă două minute, numărul de contact salvat va primi un apel telefonic automat.

Închiderea nu a fost activată?

În situațiile în care vehiculul este lăsat deblocat în parcare, secvența de avertizare funcționează diferit. Dacă sistemul detectează mișcare în zona scanată după ce vehiculul a staționat, contactul este oprit, ușa șoferului s-a deschis și apoi a fost închisă, nu se va declanșa niciun fel de semnal de avertizare. Dar, dacă șoferul s-a înregistrat pentru Safety Connect o notificare push și un mesaj SMS vor fi trimise către telefonul înregistrat și aplicația Toyota.

Prevăzut ca un concept în 2022, radarul cu unde milimetrice de la Advanced Rear Seat Reminder este unic față de sistemele cu ultrasunete competitive prin faptul că are o rezoluție mai mare în detectarea mișcării și poate detecta mișcarea sub diverse obiecte, cum ar fi o pătură. Ca urmare a capacității radarului, sistemul are de asemenea avantaje în detectarea ocupanților în condițiile de lumină scăzută, în comparație cu monitoarele interioare bazate pe cameră.

Vă recomandăm și:

Motorul AMG de 421 CP, surclasat de un nou propulsor Toyota?

Orașul Toyota: oamenii vor comunica direct cu mașinile, roboții vor duce gunoiul. Video

Toyota RAV4 împlinește 30 de ani

Toyota Land Cruiser 250 – Din Japonia pentru Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− unu = 2