Noul crossover electric Toyota bZ3C va fi vândut și în Europa

0
993

Toyota bZ3C își face apariția în avans în versiunea sa de serie, destinată pieței chineze. Dezvoltat în colaborare cu BYD, acest crossover electric va fi comercializat și în Europa, unde este posibil să poarte un alt nume.

Toyota bZ Sport Crossover, conceptul din care este derivat Toyota bZ3C

La Salonul Auto de la Shanghai din aprilie 2024, Toyota a prezentat modelul electric bZ3C, derivat din conceptul bZ Sport Crossover de anul trecut. Producătorul auto japonez a expus acest prototip și în Belgia, confirmând că varianta sa de serie va fi disponibilă în Europa.

Cu silueta sa lungă de tip fastback și o gardă la sol majoră, Toyota bZ3C se plasează într-o zonă intermediară, între berlină în două volume și jumătate și crossover/SUV. bZ3C preia stilul modelelor recente lansate de Toyota, cu linii tensionate, curbe delicate, contrastate de câteva pliuri pronunțate, faruri în formă de C, ce traversează marginea barei de protecție. La acestea se adaugă o bandă luminoasă pe întreaga lățime posterioară. Interiorul, cu bord cu două ecrane digitale și un design minimalist, amintește de numeroase modele electrice de ultimă generație.

Conform documentației depuse la Ministerul Industriei din China, Toyota bZ3C măsoară 4,78 m lungime, 1,87 m lățime, 1,51 m înălțime și are ampatament de 2,88 m. Greutatea sa este de 1.920 kg, fără încărcătură. Modelul vine echipat cu jante de 18 inci, cu opțiunea de a alege roți de 21 inci. Pe lista de opțiuni contra cost vor fi ți un sistem lidar, destinat asistenței la condus, montat pe marginea frontală a acoperișului și o cameră video pentru marșarier (deasupra lunetei).

Toyota bZ3C a fost proiectat în colaborare cu BYD și ar putea folosi platforma e-TNGA a mărcii japoneze, deși acest lucru nu este confirmat, încă. Sistemul său de propulsie electrică, în schimb, este furnizat de gigantul chinez, cel puțin pentru varianta destinată pieței locale. Bateriile sunt de tip LFP și alimentează un motor electric de 197 kW (268 CP). Acesta este produs de Fudi Power, o filială a BYD. Viteza maximă a mașinii este limitată la 160 km/h.

Specificațiile modelului european ar putea varia, la fel și numele acestuia, conform informațiilor neoficiale. Crossoverul este așteptat în Europa în cursul anului 2025. Până atunci, gama electrică bZ a Toyota va fi extinsă în Europa cu două SUV-uri urbane, prefigurate de conceptele bZ Compact SUV (segmentul C) și Urban SUV (segmentul B – subcompact).

Vă recomandăm și:

Probleme pentru Volkswagen ID.4: producția a fost oprită

Bentley – Bagaje de lux

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ patru = 13