Mattias Ekstrom va pilota pentru Ford în Raliul Dakar

0
548

Pilotul suedez Mattias Ekstrom s-a alăturat echipei Ford și va concura în Raliul Dakar la volanul modelului prototip Ford Raptor T1.

Unul dintre cei mai experimentați piloți de raliuri, pilotul suedez Mattias Ekstrom a părăsit echipa Audi și s-a alăturat echipei Ford și va concura în Raliul Dakar 2025. Ekstrom, dublu campion DTM, campion mondial de rallycross și concurent experimentat de rally raid, se va alătura lui Mitch Guthrie Jr, Nani Roma și Carlos Sainz Sr pentru a pilota modelul Ford Raptor T1+ în unul dintre cele mai solicitante evenimente de motorsport din lume.

„Am urmărit cariera lui Mattias pentru o lungă perioadă de timp, de la zilele sale DTM la FIA World Rallycross, și acum Raliul Dakar”, a declarat Matthew Wilson, M-Sport. „El a demonstrat o viteză și o abilitate fantastică în toate formele de motorsport, iar performanțele sale în cursele off-road nu au fost diferite. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el și cu copilotul său Emil, care vor aduce cu ei o gamă largă de experiență.”

Experiența diversă a lui Ekstrom, care cuprinde succese în raliuri, curse pe circuit și competiții off-road, îl face o completare perfectă pentru echipa Ford Performance Dakar. El și-a dovedit capacitatea în evenimente de raliu raid, inclusiv multiple apariții în Raliul Dakar, iar acum va conduce atacul alături de coechipierii săi în categoria T1.

Ford vs Dacia

Raliul Dakar 2025 va fi foarte disputat, alături de Ford concurând și echipa oficială Dacia Sandriders. Sebastien Loeb (de 9 ori campion mondial de raliuri) și Nasser Al-Attiyah (de 5 ori câștigător al Raliului Dakar) sunt doi dintre piloții Dacia pentru Dakar 2025.

Vă recomandăm și:

Dacia Sandrider – prototipul de competiție pentru Dakar 2025

Carlos Sainz se alătură echipei Ford pentru Dakar 2025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua × 6 =