Volkswagen Tayron a fost lansat: când este disponibil în România. FOTO & VIDEO

0
177
Volkswagen Tayron/Sursa FOTO: Volkswagen

Noul Volkswagen Tayron a fost lansat oficial și specialiștii sunt convinși că va face rapid uitat modelul Tiguan Allspace. Este vorba despre un SUV versatil, ce va fi disponibil în cinci sau șapte locuri. Mașina va fi disponibilă și în România.

Volkswagen Tayron a fost lansat oficial. SUV-ul oferă un mix ideal de confort și funcționalitate

Noul Volkswagen Tayron este poziționat între modelele Touareg și Tiguan. Conform informațiilor de pe site-ul oficial vor fi oferite șapte sisteme de propulsie eficiente. Gama include și două versiuni hibride plug-in (eHybrid), capabile să ofere autonomii electrice de pesteo sută de kilometri și o autonomie totală de până la 850 km între opriri pentru alimentare. Tayron poate să devină și un vehicul de remorcare elegant și bine echipat, potrivit pentru diverse tipuri de remorci, având o capacitate de tractare importantă: 2.500 de kilograme.

Volkswagen Tayron va fi vândut și în România

Pre-vânzările pentru noul Tayron vor începe la sfârșitul lunii noiembrie în România. SUV-ul are o lungime de 4,8 metri și dispune de faruri LED și emblema Volkswagen iluminată standard, care oferă astfel o semnătură luminoasă distinctă pe timp de noapte. Partea din spate este dotată cu o bară LED pe toată lungimea, accentuând aspectul modern.

Liniile precise de la exterior subliniază senzația premium a modelului, în timp ce interiorul continuă aceeași temă, cu suprafețe plăcute la atingere și, în funcție de echipare, materiale elegante, cum ar fi microfibrele ArtVelours Eco și lemn autentic cu pori deschiși. Ornamentele decorative iluminate adaugă un strop de rafinament.

Motorizări și putere

După lansarea versiunilor cu sistem de propulsie mild hybrid (eTSI), Volkswagen va oferi și două variante de propulsie hibrid plug-in (eHybrid), împreună cu două motoare turbo pe benzină (TSI) și două motoare turbo diesel (TDI). Toate sistemele de propulsie sunt echipate cu o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj (DSG), combinând avantajele motoarelor electrice și pe benzină.

Cele două modele plug-in hybrid oferă o putere de sistem de 150 kW (204 CP) și 200 kW (272 CP), având o baterie de 19,7 kWh care permite autonomii electrice de peste o sută de kilometri. Bateriile pot fi încărcate rapid, cu până la 11 kW la o wallbox sau până la 50 kW la stațiile de încărcare rapidă.

Cel mai puternic motor TDI, cu 142 kW (193 CP), beneficiază de tracțiune integrală 4MOTION, oferind performanțe excelente. Toate modelele Tayron 4MOTION sunt concepute pentru a remorca greutăți de până la 2.500 kg, iar sistemul de asistență Trailer Assist, standard pe aceste modele, facilitează manevrarea remorcilor, inclusiv a celor pentru cai sau bărci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 + noua =