Elon Musk a prezentat un robotaxi care se conduce singur. Video

0
132
Robotaxi/Sursa FOTO: Tesla

Elon Musk a prezentat joi un nou concept de robotaxi! Celebrul CEO al companiei Tesla a urcat în acest tip de vehicul, care se conduce singur, într-un eveniment desfășurat în California, pentru a arăta cât de sigur o călătorie de acest tip. Afaceristul a dezvăluit și care vor fi costurile pentru un kilometru, dar și când va începe producția de serie.

Elon Musk a prezentat un concept robotaxi și a anunțat că Tesla va începe producția acestui vehicul în anul 2026

Robotaxi-ul se numește „Cybercab” și este un vehicul cu doar două uși în formă de aripi. Acesta nu are pedale și nici volan și funcționează complet autonom cu ajutorul inteligenței artificiale. Prețul lui este unul surprinzător: 30.000 de dolari. Elon Musk a precizat faptul că și costul de operare va fi unul extrem de redus: 20 de cenți pentru o milă, adică aproximativ 1,6 kilometri. Interesant este și faptul că încărcarea vehiculului va fi realizată inductiv și se elimină astfel utilizarea prizelor clasice.

Tesla folosește o tehnologie revoluționară pentru robotaxi

Elon Musk a subliniat, conform Reuters, că specialiștii de la compania pe care o conduce au reușit să implementeze un sistem bazat exclusiv pe camere video și inteligență artificială, renunțând la echipamentele hardware utilizate de alți producători de robotaxi. Acest detaliu a ridicat însă numeroase semne de întrebare, în rândul specialiștilor și investitorilor. Mulți dintre ei au spus absența unor detalii clare privind implementarea acestui sistem ridică provocări atât din punct de vedere tehnic, cât și din perspectiva reglementărilor.

Evenimentul a fost denumit „Noi, roboții”, o referință la povestirile SF ale lui Isaac Asimov și a fost o noua dovadă că Musk își dorește foarte tare ca Tesla să fie privită drept o companie de robotică și inteligență artificială, nu doar ca un producător auto.

În cadrul evenimentului, Musk a prezentat și alte proiecte inovatoare ale Tesla, cum ar fi „Robovan”. Este vorba despre un vehicul autonom mai mare, capabil să transporte până la 20 de persoane. Planurile Tesla implică operarea unei flote de taxiuri autonome, accesibile printr-o aplicație, prin care proprietarii de vehicule Tesla vor putea câștiga bani, listându-și mașinile ca robotaxi-uri.

Robovan/Sursa FOTO: Tesla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × 8 =