Elon Musk lansează RoboTaxi

0
91
Elon Musk. Sursa Foto: Twitter

Elon Musk continuă să-și conducă compania pe drumul întortocheat al inovării. CEO-ul Tesla a anunțat că în luna august a acestui an va lansa un RoboTaxi autonom.

Elon Musk a dezvăluit că mult-așteptatul RoboTaxi autonom de la Tesla va fi lansat în luna august a acestui an

Elon Musk a subliniat în trecut că vehiculele autonome vor fi printre cele mai semnificative produse ale companiei sale. Și nu se lasă și merge foarte avântat pe acest drum. CEO-ul Tesla a dezvăluit că mult-așteptatul RoboTaxi autonom de la Tesla va fi lansat peste patru luni. CNN a transmid că Elon Musk a confirmat pe platforma de socializare X (fostul Twitter) că Tesla va prezenta RoboTaxi-ul pe 8 august. Mesajul său a fost concis și lipsit de detalii: „Tesla Robotaxi va fi prezentat pe 8/8”, a scris CEO-ul Tesla.

Taxiurile autonome vor ajunge o afacere extrem de profitabilă

Musk a declarat anterior că Tesla va dezvolta o mașină care va fi complet autonomă și nu va necesita controale umane convenționale. De asemenea, a indicat că mașinile Tesla echipate cu sistemul Full Self-Driving (condus complet autonom) vor deveni progresiv mai capabile prin actualizări de software.

El a sugerat că, în cele din urmă, mașinile vor fi capabile să opereze ca taxiuri complet autonome, aducând profit proprietarilor prin furnizarea de servicii de transport individual automatizate.

Cu cinci ani în urmă, în aprilie 2019, Musk a anticipat că operațiunile cu robotaxiuri vor începe până în 2020. Compania estima că mașinile autonome vor rezista în medie aproape 11 ani și vor fi capabile să parcurgă un milion de mile, generând un profit anual de 30.000 de dolari pentru proprietarii și operatorii mașinilor.

În prezent, tehnologia Full Self-Driving este disponibilă pentru mașinile Tesla, contra cost. Cu toate acestea, sistemul de asistență nu poate fi acces, deocamdată, pe piața din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase × 6 =