Dacia, victorie istorică în Raliul Marocului

0
88
Dacia, victorie în Raliul Marocului/Sursa FOTO: The Dacia Sandriders

Dacia a reușit un succes spectaculos în Raliul Marocului 2024! Este o victorie istorică fiind fiind prima participare oficială a mărcii românești într-o astfel de competiție.

Dacia a intrat triumfal în motorsportul de rally-raid cu o victorie istorică la Raliul Marocului 2024

Dacia a reușit un triumf spectaculos la prima participare oficială a mărcii românești într-o astfel de competiție. Este și premieră și prin prisma faptului că niciun constructor din România nu mai câștigase într-un campionat mondial.

Echipajul Dacia Sandriders este alcătuit din Nasser Al-Attiyah și copilotul său Edouard Boulanger. Pilotul din Qatar a reușit astfel să câștige titlul de campion mondial al seriei W2RC pentru a treia oară consecutiv. Sébastien Loeb și Fabian Lurquin, tot de la echipa Dacia, au terminat pe poziția secundă.

Raliul Marocului s-a desfășurat în perioada 6-12 octombrie și este ultima etapă a calendarului W2RC din acest an

Raliul Marocului este compus un traseu complex de 2468 de kilometri, din care 1512 kilometri au fost cronometrați. Au fost cinci probe speciale din care echipajul Dacia Sandriders a câștigat trei din probele cronometrate.

Al-Attiyah și-a arătat clasa și experiența încă din prima etapă pe care a și câștigat-o. A fost un succes care a consolidat poziția echipei Dacia pe parcursul întregului raliu. Contribuția echipajului Sebastien Loeb și Fabian Lurquin, care a adus două victorii suplimentare pentru Dacia, a întărit performanța mărcii în această competiție.

Următoarea provocare: Raliul Dakar

Această reușită remarcabilă poziționează Dacia ca un nou competitor de temut în scena internațională a rally-raidului și oferă un imbold extraordinar înaintea celei mai mari provocări din motorsportul de off-road: Raliul Dakar 2025.

Dacia Sandriders se pregătește intens pentru ceea ce specialiștii sunt convinși că este cea mai dificilă cursă din lume, care va avea loc între 3 și 17 ianuarie 2025. Raliul Dakar va deschide sezonul viitor al Campionatului Mondial de Rally-Raid și va reprezenta o nouă oportunitate pentru Dacia de a-și demonstra capacitățile într-un sport extrem de competitiv și solicitant.

Nasser Al-Attiyah este supranumit „Prințul deșertului” după ce a câștigat de 5 ori Raliul Dakar, așa că fanii și specialiștii așteaptă cu mare nerăbdare prestația lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte × = 7