Un pilot care a câștigat de cinci ori Raliul Dakar s-a alăturat echipei Dacia

0
387

Nasser al-Attiyah va fi pilotul echipei Dacia în Raliul Dakar și în Campionatul Mondial de Rally-Raid începând cu sezonul din 2025. Pilotul din Qatar a câștigat de cinci ori al Raliului Dakar și va face parte din echipă, alături de alte două nume sonore: Sebastian Loeb și Cristina Gutierrez.

Pilot de clasă mondială pentru echipa Dacia de la Raliul Dakar

Din 2025, Dacia va intra în competiția Campionatului Mondial de Rally-Raid, dar va continua să participe și în celebrul și dificilul Raliu Dakar. În urmă cu câteva luni, Sebastian Loeb și Cristina Gutierrez au fost anunțați oficial ca piloți pentru marca românească, iar cel de-al treilea membru al echipei urma să fie dezvăluit ulterior.

Misterul a fost dezvăluit zilele trecute, iar surpriza este foarte mare. Nasser al-Attiyah, câștigător de cinci ori al Raliului Dakar (în 2011, 2015, 2019, 2022 și 2023), este alegerea echipei. Iar această veste a fost confirmată chiar de oficialii echipei. Nasser al-Attiyah are 52 de ani și este pilot de excepție, foarte titray, care a câștigat 12 titluri mondiale dintre care două în raliuri, unul în WRC2 și nu mai puțin de nouă în cadrul MERC.

În competiția de la Raliul Dakar în 2025, Nasser al-Attiyah va fi însoțit de copilotul său, Mathieu Baumel, care a câștigat și el de patru ori Raliul Dakar. Începând cu anul viitor, cei trei piloți ai echipei Dacia vor testa primul prototip, alimentat cu combustibil sintetic, așa cum se spune pe site-ul oficial.

Decizia de a-l aduce pe Nasser al-Attiyah în echipă vine după ce Dacia a anunțat deja că va face parte din Raliul Dakar, iar mașina sa va fi condusă de către Sebastien Loeb, un pilot de nouă ori campion mondial, și Cristina Gutierrez, a doua femeie din istorie care a câștigat o etapă în cadrul Raliului Dakar. Astfel, echipa Dacia se completează cu un nume de prestigiu, iar mașina care va concura va fi un prototip propulsat de combustibili sintetici dezvoltați de compania saudită Aramco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt + = 12