Porsche Taycan, scădere abruptă a vânzărilor

0
79
Sursa FOTO: Porsche

Porsche Taycan riscă să devină o problemă extrem de serioasă pentru celebrul constructor german. Vâznările modelului electric au scăzut dramatic în primele nouă luni ale anului 2024.

Porsche Taycan: vânzări au scăzut cu 50% în primele nouă luni ale anului 2024

Specialiștii companiei Porsche și-au pus mari speranțe în modelul Taycan. Doar că cifrele încep să-i contrazică. Compania germană a raportat că în primele nouă luni ale anului au fost comercializate doar 14.042 unități Porsche Taycan, conform unor date oferite de Reuters. La nivel global! Rezultatul este dezamăgitor și vorbește despre vânzări la jumătate. Această scădere masivă subliniază dificultățile întâmpinate de companie în menținerea competitivității în segmentul vehiculelor electrice.

De altfel probleme nu sunt doar cu Taycan. Vânzările Porsche au scăzut cu 7% comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Și ca să oferim doar câteva exemple, putem să amintim că vânzările modelelor Panamera și Macan au scăzut și ele cu 20%. În cazul Macan, declinul poate fi explicat parțial prin retragerea versiunii termice a acestuia din Europa, o piață în care reglementările stricte privind emisiile afectează oferta de vehicule cu motoare cu ardere internă.

  • Citește și: Bateriile vechilor Porsche Taycan au o a doua viață și este una utilă

Care sunt „plusurile” companiei Porsche

Porsche are însă și modelele care se vând foarte bine și sunt extrem de apreciate. SUV-ul Cayenne a înregistrat o creștere impresionantă a vânzărilor cu 21%, totalizând 77.686 de unități, în timp ce 911 a reușit o creștere modestă de 2%. În plus, modelele 718 Boxster și Cayman, aflate la finalul ciclului lor de viață, au înregistrat o creștere a vânzărilor de 10%, arătând o cerere puternică chiar înainte de a fi eliminate din gama Porsche.

Porsche s-a confruntat cu provocări importante pe mai multe piețe extrem de importante. În China, cea mai mare piață auto din lume, vânzările au scăzut cu 29%, iar în America de Nord cu 5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte × 6 =