Citroen C5 Aircross concept: cum arată viitorul prin ochii producătorului francez

0
66
Citroen C5 Aircross concept/Sursa FOTO: www.media.stellantis.com

Citroen C5 Aircross concept este noua propunere a producătorului Citroen. Specialiștii susțin că este vorba despre un produs care arată extrem de clar cum va arăta viitoarea generație a SUV-ului compact din segmentul C.

Citroen C5 Aircross concept este primul pas spre Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross concept a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris și este în fapt o privire spre viitorul SUV compact, care va fi lansat în anul 2025. Această nouă generație promite să fie mai mare și mai spațioasă, menținând tradiția Citroen de a pune accent pe confortul și versatilitatea interioară.

Conceptul C5 Aircross reflectă noua filosofie de design a mărcii, care a fost deja introdusă pe modelele C3 și C3 Aircross. Datele publicate pe site-ul oficial indică faptul că mașina are lungime de 4,65 metri, ceea ce va oferi mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje, asigurând astfel un plus de confort pentru familii și călătorii lungi. Asta în condițiile în care predecesorul avea în minus de 15 milimetri.

Citroen C5 Aircross va concura cu Hyundai Tucson, Nissan Qashqai și KGM Torres

SUV-ul va fi construit pe platforma STLA Medium a grupului Stellantis, utilizată și de modele precum Peugeot 3008 și Opel Grandland. Este o strategie care va permite o gamă variată de motorizări: mild-hybrid, plug-in hybrid și complet electrice. Citroen se va alinia astfel tendințelor de electrificare din industrie, oferind opțiuni atât pentru cei care doresc un vehicul mai prietenos cu mediul, cât și pentru cei care preferă versiunile hibride.

Citroen a lucrat intens și la aerodinamică, aspect esențial pentru eficiență și performanță. Partea din spate a fost redesenată pentru a reduce rezistența la înaintare. Aici descoperim un acoperiș înclinat și o cabină curbată, menținând în același timp un design modern și atractiv.

Viitorul C5 Aircross se va poziționa în segmentul SUV-urilor compacte, concurând cu modele precum Hyundai Tucson, Nissan Qashqai și KGM Torres. Noul model va fi echipat cu tehnologii avansate și soluții inovatoare de confort, rămânând fidel filozofiei Citroen de a oferi o experiență relaxantă la volan.

  • Citește și: Citroen e-C3: lansare întârziată din cauza problemelor software

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − = opt