Cel mai puternic Ferrari. Cât costă Ferrari F80

0
19
Ferrari F80/Sursa FOTO: Ferrari

Cel mai puternic Ferrari a fost lansat oficial de celebrul producător italian. Ferrari F80 este un hypercar care este echipat cu un motor care dezvoltă 1.200 CP și poate atinge o viteză maximă de 315 km/h. Prețul este unul destul de „piperat”.

Cel mai puternic Ferrari a fost lansat oficial. Ferrari F80 ajunge de 0 la 100 km/h în doar 2,15 secunde

Ferrari F80 este înlocuitorul celebrului model LaFerrari. Vorbim aici despre un bolid dotat cu cu un motor hibrid V6, capabil să dezvolte 1.200 CP, un rival pe măsură pentru McLaren W1. Specialiștii și-au dat imediat seama că este cel mai puternic Ferrari din istorie. Un motor V6 hibrid cu un volum de 3.0 litri, o premieră pentru această gamă, îl ajută să obțină această titulatură. Asta în timp ce modelul LaFerrari utiliza un motor hibrid V8.

Dar să le luăm pe rând… Motorul pe combustie internă produce singur 900 CP, iar cele trei motoare electrice- unul este amplasat pe puntea spate și două pe puntea față- contribuie la tracțiunea integrală. Ferrari F80 este astfel capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2,15 secunde, atingând o viteză maximă de 350 km/h, depășind astfel performanțele anunțate de McLaren pentru noul său hypercar.

Inspirat de modelele „cu greutate”

Caroseria din fibră de carbon are un design agresiv, care ajută mașina să „stea bine” pe șosea, caracteristic unor modele importante din marcă. Partea frontală include un panou negru inspirat de Ferrari Daytona, similar cu cel întâlnit la noul 12Cilindri, aripile sunt sculptate pentru a evoca formele lui F40, iar eleronul spate este activ, adaptându-se în funcție de necesitățile aerodinamice.

  • Citește și: Ferrari va lansa primul său model complet electric. Cât va costa

La o viteză de 250 km/h, F80 produce peste 1.000 kg de apăsare la sol. Jumătate din această forță provine de la podea, așa că mașina se poate lăuda că „aderă” la șosea asemenea unui bolid de Formula 1.

Aerodinamica colaborează cu o suspensie activă, dotată cu câte un motor electric la fiecare colț al mașinii. Se elimină în acest fel necesitatea barelor antiruliu pentru controlul ruliului și tangajului, iar suspensia reușește să mențină o gardă la sol constantă, optimizând astfel performanțele aerodinamice la orice viteză, conform informațiilor de pe site-ul oficial.

Cât costă cel mai puternic Ferrari

Prețul noului Ferrari F80 se ridică la 3,6 milioane de euro per exemplar, iar asta înseamnă nu doar că este cel mai puternic Ferrari, ci și cel mai scump. Prețul este cu 1,2 milioane de euro decât al unui model McLaren W1.

Producția va fi limitată la 799 de unități și este planificată să înceapă în anul 2025 și să dureze până în anul 2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 4 = opt