Alexandra Ungureanu: Secretele unui „Duet cu Alexandra”

0
389

Părinții au fost cei care i-au descoperit talentul artistic, iar la șase ani a urcat prima oară pe o scenă. A fost primul pas spre o carieră pe care și-a construit-o cu mult talent, ambiție și îndârjire, iar multe dintre piesele ei au avut un succes foarte mare. De aproape doi ani s-a lansat și într-un proiect online, care din luna aprilie a ajuns și pe nou înființatul post de televiziune Kanal D2. „Duet cu Alexandra” este o emisiune în care gazda stă „la povești” cu invitații, dar și cântă alături de ei.

Auto Test: Aș vrea să începem cu o mică întoarcere în timp și să-mi povestești cine ți-a descoperit talentul pentru muzică? Unde ai cântat prima oară în public?
Alexandra Ungureanu: Părinţii au fost cei care și-au dat seama că mă preocupă muzica, eram foarte „cântăcioasă” și dezinvoltă pe vremea aceea. Prima dată am cântat pe scena Casei de Cultură din Onești, orașul meu natal, unde am participat la un concurs de copii. Aveam aproape șase ani.
Auto Test: Îți amintești emoțiile care te-au încercat?
Alexandra Ungureanu: Nu prea am amintirea sentimentelor de atunci pe care mi-am tot dorit să le regăsesc: ideea de a fi pe scenă ca la tine acasă și de a te juca, fără să te gândești la ce spun ceilalți. A venit perioada adolescenței în care mi-am pus o mulțime de întrebări despre cine sunt, cum sunt și pentru că nu am știut să-mi răspund, nu am mai pus pasul cu atâta siguranță pe scenă și m-am trezit copleșită de emoții și de trac. Am cântat foarte mult în festivaluri concurs, în fața juriilor, iar atunci cântatul era ceva cu care trebuia să performez vocal, tehnic vorbind, iar emoția am lăsat-o cumva pe plan secund. Am recuperat-o mult mai târziu când am avut un moment de „declic” și am început să resimt plăcerea de a fi pe scenă și de a împărtăși oamenilor trăirile mele.
Întâlnirea cu Marius Moga
Auto Test: Care crezi că a fost momentul care ți-a „marcat” cariera?
Alexandra Ungureanu: Au fost mereu momente importante, de cotitură, întâlnirea cu oameni care mi-au schimbat perspectiva, iar de acolo drumul meu a luat altă turnură. Dintre toţi, întâlnirea cu Marius Moga m-a dus într-un mediu foarte fresh, creativ, vizionar, moment în care am învăţat foarte mult şi mi s-au creat o mulțime de oportunităţi. Un altul a fost întâlnirea cu cei care urmau să devină colegii mei din trupa Crush, cel mai fain proiect muzical pe care l-am avut până acum.
Auto Test: Cum te descurci cu programul? Înregistrări, concerte, proiecte, emisiune?  
Alexandra Ungureanu: Nu este uşor, dar îmi place. Cu siguranţă sunt colegi din industrie mult mai ocupaţi decât mine. Probabil fiecăruia i se dă cât poate duce (râde).
Auto Test: Ai vreo melodie care a fost „cu dedicație”? A avut vreo legătură cu o persoană sau cu un anumit eveniment din viața ta?
Alexandra Ungureanu: Muzica pe care o fac are de cele mai multe ori legătură cu evenimentele din viaţa mea, cu dispoziția în care mă găsesc și cu persoanele care au impact asupra mea. Deși nu scriu eu piesele, îi ghidez pe cei cu care lucrez, înspre ceea ce vreau să transmit, astfel încât să cânt despre experienţele şi emoţiile mele.
„Duet cu Alexandra”
Auto Test: Care ar fi sfatul tău pentru artiștii care sunt la început de drum?
Alexandra Ungureanu: Nu prea îmi place să dau sfaturi, plus că nu prea există rețete. Dimpotrivă, sunt dispusă să învăţ de la cei foarte tineri, care sunt foarte relaxaţi şi siguri pe ei, față de cum eram noi la începuturi.
Auto Test: Cum te simți în emisiunea „Duet cu Alexandra”, în scaunul celui care pune întrebările?
Alexandra Ungureanu: Până acum a fost vorba doar de online, dar din luna aprilie „Duet cu Alexandra” va fi difuzată și pe Kanal D2 și am mari emoții. Este un proiect care a venit la mine cumva neașteptat. Îmi doream să fac multă muzică, în proiecte online, dar nu mă gândeam să fiu gazdă neapărat. Am acceptat cu emoție challenge-ul venit din partea „TheXclusive” și așa am început să filmăm, în urmă cu aproape doi ani, pentru proiectul „Duet cu Alexandra”. Nu este nici podcast, nici emisiune, ci este un Duet, pur și simplu (râde). Atmosfera este, de fiecare dată, extrem de plăcută. Fiecare invitat își pune amprenta cu personalitatea și repertoriul său, iar eu am bucuria să descopăr, alături de cei care ne urmăresc, oameni pe care îi știam, dar pe care nu-i cunoșteam cu adevărat. Se naște mereu un iureș de emoții și o conexiune extrem de faină. Am o mare bucurie pentru că feedback-ul pe care îl am de la public este superb. Iar cea mai mare împlinire a fost că, la scurt timp după ce am început proiectul, a căpătat conștientizare foarte bună în branșă, și nu mai trebuia să explic colegilor despre ce este vorba, când sunam să fac invitațiile.
Auto Test: Cum te-ai adaptat la acest format? Mi se pare seamănă cu o „petrecere în pijamale”, cu prietenii…
Alexandra Ungureanu: Într-un spațiu extrem de cald și plăcut din punct de vedere estetic, invit colegi de breaslă la o poveste relaxată, lângă un pahar de vin roșu. Vorbim despre inspirație, întâmplări din turneu, familie, alegeri, preferințe, râdem mult, totul se întâmplă spontan în funcție de starea și vibrația invitatului, iar discuția alunecă firesc. În studioul-sufragerie sunt tot timpul și colegii mei din formație, așa că din când în când cântăm, acustic, câte o piesă.
Auto Test: Este dificil să cânți „live” cu invitații, în condițiile în care unii au stiluri și abordări total diferite. Te-am văzut cu Dan Bittman, The Rose, Puya, Tzancă Uraganu…
Alexandra Ungureanu: Le sunt recunoscătoare tuturor celor care îmi acceptă invitația și își iau din timp ca să vină la „Duet cu Alexandra”. Au fost ediții superbe, de care m-am bucurat ca un copil, și sper că la fel se simte și de partea cealaltă a ecranului. Pe cei mai mulți dintre artiști îi cunosc, am mai interacționat cu ei și știu cumva la ce să mă aștept, dar pe unii i-am întâlnit în premieră. Pe zona de dialog nu au existat crize, de cele mai multe ori. Eu sunt deschisă oricărui fel de a pune problema și mă adaptez, iar asta mă provoacă să fiu foarte „sharp” (n.r. „vigilentă”) și să găsesc situații amuzante pentru cei de acasă. Este adevărat că cel mai greu este să reușesc să cânt piese pe care le aleg invitații și prima dată când le studiez, mă blochez, cred că n-o să reușesc să scot vreun sunet civilizat pe ele (râde). Dar am reușit să mă adaptez și am reușit să trec prin zone muzicale foarte diferite, de la pop la folclor, la flamenco, la muzica clasică, la manele. Iar feedback-ul de la privitori este foarte bun, de multe ori chiar surprinzător.
Expertă în parcări laterale
Auto Test: Și pentru că suntem o revistă auto, o să te rog să ajungem puțin și la acest domeniu și să-mi spui dacă a fost dificil examenul pentru permis?
Alexandra Ungureanu: Am început şcoala de şoferi cu mari emoţii pentru că tatăl meu era un şofer redutabil şi doream să mă ridic la aşteptările lui. În același timp, era un tip foarte corect şi nu am urcat la volan, în maşina familiei, până nu am primit permisul. La început nu mi-a plăcut deloc, pentru că mi se părea că am prea multe lucruri de făcut în timpul şofatului şi atenţia distributivă nu era chiar punctul meu forte. Am luat permisul din prima şi cu maxim de puncte la sală, ca o tocilară ce eram (râde). Peste ani, cu experienţa căpătată şi neavând decât mici incidente la volan, şofatul a ajuns un lucru super plăcut pentru mine. De multe ori mă relaxez conducând, atunci când nu sunt presată de timp, ascultând muzică mea preferată şi lăsându-mi gândurile în voie. Chiar cred că sunt o şoferiţă bună, cu reflexe rapide şi simţ de orientare, şi execut nişte parcări laterale de invidiat (râde).
Auto Test: Care a fost prima ta mașină și cum ai ales-o?
Alexandra Ungureanu: Prima mea maşină a fost un Matiz roşu, cumpărată de părinţi. Fiind prima mea maşină în Bucureşti mi-a prins bine pentru că avea dimensiuni mai mici și era ușor de parcat. Oricum eram atrasă de maşinile mici, din zona „broscuţelor”drăguţe şi din categoria „girly”, nu îmi doream una puternică sau luxoasă.
Auto Test: Ce mașină ai acum? Care au fost criteriile după care te-ai ghidat ca să ajungi la ea?
Alexandra Ungureanu: Un Lexus CT 200h, hybrid. Am condus timp de șase ani o Toyota Auris Hybrid şi aşa am devenit fană a maşinilor japoneze, care mi se par fiabile, şi a tehnologiei hybrid. În momentul în care am simţit că trebuie să fac o schimbare, am preferat un „upgrade”, tot din sfera producătorului japonez.
Auto Test: Îți plac vacanțele cu mașina?
Alexandra Ungureanu: Este alegerea pe care aş face-o cel mai des, pentru că nu mă simt foarte confortabil să zbor. Dar datorită limitărilor temporale şi de distanţă, trebuie să merg cu avionul. De câte ori am ocazia, prefer să merg cu maşina – de obicei nu călătoresc light, şi pot să mă desfăşor cât vreau cu bagajul, să opresc unde vreau, să mă bucur de locuri, de o cafea bună, de vibe-ul de excursie.
Auto Test: Cine se ocupă de reparații, revizii și alte chestiuni de acest gen?
Alexandra Ungureanu: Eu, şi încerc să fiu foarte organizată şi disciplinată, acesta este un sfat pe care l-am primit de la tatăl meu, ca să ţin maşina cât mai îngrijită din punct de vedere tehnic și să fac reviziile la timp. Un alt sfat era să am grijă să nu mi se aprindă becul de la benzină, dar pe acesta nu am reușit să-l urmez întotdeauna (râde). Din fericire nu am rămas niciodată în „pana prostului”, dar am trăit multe momente palpitante din acest punct de vedere (râde).
Auto Test: Ai avut vreodată o problemă cu mașina, să ți se strice în trafic?
Alexandra Ungureanu: Când trăia tatăl meu, primul lucru era să îl sun şi să-i explic şi ştia despre ce este vorba sau ştia să mă îndrume. Sunt destul de panicoasă când se întâmplă astfel de lucruri. Şi acum sun pe cineva, pe vărul meu, vreun prieten, şi cer ajutor.
Auto Test: Ce muzică asculți în mașină?
Alexandra Ungureanu: Când sunt prin Bucureşti, ascult radio și de multe ori propria muzică. Îmi place să analizez melodiile demo proaspăt înregistrate ca să-mi dau seama dacă funcționează bine mixul şi masterul. Iar la drum folosesc un playlist creat special pe Spotify care mă binedispune şi mă încarcă cu energie.

(Articol publicat în nr. 279 al revistei Auto Test Magazin)

http://www.autotestmagazin.ro/ion-tiriac-ilie-nastase-a-uitat-sa-puna-benzina-in-masina-si-l-am-gasit-pe-marginea-drumului/

http://www.autotestmagazin.ro/iuliana-pepene-prima-dragoste-nu-se-uita-niciodata/

http://www.autotestmagazin.ro/catalin-oprisan-cea-mai-mare-emotie-am-avut-o-cand-am-fost-acasa-la-ronaldo/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 − = patru