Anvelope de iarnă. Cum pregătim sezonul rece

0
92

Anvelope de iarnă. Orice șofer îți va spune cât de mult l-au ajutat în sezonul de iarnă. Se recomandă ca aceste anvelope de iarnă să fie montate doar în centre specializate. Aici nu se efectuează doar montarea acestor de anvelope de iarnă, dar se reglează și presiunea lor cu echipamente adecvate. După aceste operațiuni este important să nu uitați să echilibrați roțile. În caz contrar, sistemul de direcție poate fi afectat.

Conform Codului Rutier, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheață fără ca mașina să fie dotată cu anvelope de iarnă constituie contravenție.
– Pe lângă amenzile pe care le aplică Poliția Rutieră, la controalele efectuate în trafic, șoferii pot rămâne și fără certificatul de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după o vizită la unul din sediile Registrului Auto Roman și numai dacă se constată că vehiculul a fost echipat cu anvelope de iarnă.
Cauciucurile de iarnă sunt produse în așa fel încât să facă față condițiilor dificile caracteristice anotimpului rece, precum zăpada, gheață sau polei. În timp ce anvelopele de vară devin mai tari și mai putin elastice atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, cauciucul benzii de rulare al anvelopelor de iarnă rămâne moale și flexibil, având o aderență mai bună și asigurând o distanță mai mică de frânare pe suprafețe alunecoase, înzăpezite sau înghețate.


Cum recunoaștem anvelopele de iarnă acceptate de legislația românească și europeană? Acestea sunt inscripționate pe lateral cu unul din simbolurile M+S, M.S., MS sau M&S. Aceleași marcaje trebuie să se regăsească și pe anvelopele “all seasons”, pentru a putea fi folosite iarna.
– La controalele pe care Poliția Rutieră le efectuează împreuna cu inspectorii Registrului Auto Român se verifică și profilul anvelopelor utilizate. În cazul autoturismelor, adâncimea profilului principal trebuie să fie de minim 1,6 mm.
– Autoturismele și autovehiculele de transport persoane cu maxim 9 locuri trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe toate roțile.
– Autovehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t și autovehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri trebuie să aibă anvelope de iarnă pe toate roțile axei/axelor de tractiune. Suplimentar, pe aceste roți, trebuie să fie montate lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Alte sfaturi găsiți și în următoarele articole:

http://www.autotestmagazin.ro/anvelopele-de-iarna/

http://www.autotestmagazin.ro/cum-faci-pana-iarna-pe-tocuri/

Articolul precedentCum să nu-ți dai mașina pe… o cafea
Articolul următorDuster Army: chemat la oaste!
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 × cinci =