Apple nu va mai produce o mașină electrică

0
50

Producția unei mașini este o treabă dificilă, chiar și pentru companiile mari, care au la dispoziție fonduri foarte mari. S-au convins de această chestiune și oficialii de la Apple, un mamut care valorează aproape trei trilioane de euro, care au decis să renunțe la proiectul automobilului electric.

Apple renunță la mașina electrică

Ingineria unei mașini este o provocare de proporții, chiar și pentru producătorii cu o reputație solidă în industrie. Pentru companiile fără experiență în acest domeniu, această sarcină poate deveni uluitor de dificilă. Chiar și cei Apple au simțit impactul acestei realități și au decis să renunțe la dezvoltarea propriului automobil electric.

După un deceniu în care a explorat posibilitatea de a lansa un automobil electric, Apple a decis să pună punct complet proiectului iCar, conform informațiilor furnizate de Carscoops. Proiectul nu a fost niciodată anunțat oficial, dar rapoartele sugerează că Apple a început să lucreze la acest vehicul încă din 2014. Compania avea planuri ambițioase pentru această mașină, dorind să integreze tehnologii de vârf, cum ar fi navigația activată vocal, caracteristici autonome și un design futurist, dar se vorbea și de colaborări strânse cu Toyota, Hyundai și Nissan. Automobilul ar fi trebuit lansat în anul 2026 și, conform unor surse, ar fi trebuit să fie scos la vânzare pentru suma de 100.000 de dolari.

La începutul acestui an, proiectul iCar a ajuns într-o fază critică, iar Apple a fost nevoită să ia o decizie definitivă. Astfel, s-a hotărât să renunțe complet la proiect, după cum au anunțat Jeff Williams și de Kevin Lynch, doi dintre oficialii Apple, responsabili cu proiectul iCar.

Vezi aici și cum ar fi trebuit să arate Apple Titan, maşina electrică a viitorului

Apple a pierdut bătălia cu Xiaomi

Decizia a de încheia acest proiect va duce la concedierea multor angajați, iar cei care rămân în companie vor fi redistribuiți către alte proiecte, în special în cadrul diviziei de inteligență artificială, care a devenit din ce în ce mai importantă pentru Apple.

Rapoartele anterioare indică faptul că proiectul iCar nu a beneficiat de susținerea deplină a unor directori importanți din cadrul Apple, iar compania lua în considerare de câțiva ani reducerea ambițiilor sale sau chiar abandonarea proiectului.

În timp ce Apple se retrage, Xiaomi face o intrare în lumea automobilelor electrice. Firma din China a prezentat cu mândrie primul său model, Xiaomi SU7, la MWC 2024, după ce l-a dezvăluit publicului la finalul anului anterior. Cu o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare, Xiaomi SU7 are potențialul de a rivaliza cu producătorii consacrați, cum ar fi Tesla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− unu = 1